Safahat Adlı Oyun Yalvaçta Büyük İlgi Gördü

Yalvaç Kültür ve Eğitim Gönüllüleri Derneği, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri Kapsamında "Safahat: Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz?" Adlı Tiyatro Oyununu ücretsiz sergiledi.

Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Ahmet Yenilmez, İstiklâl Marşı'nın şairi Ersoy'un yedi ciltlik manzum eseri Safahat'tan yola çıkarak hazırlanan 'Safahat: Akif dönüyor, ya siz, neredesiniz?' isimli oyunu sundu.Yalvaç Belediye Kültür Merkezi Tiyatro salonunda düzenlenen oyuna İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, İlçede görevli öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi. Tiyatro oyununda, Mehmet Akif'i,Ahmet Yenilmez canlandırdı.

Şairin hayatından kesitlerle sunulduğu oyunda, şairin edebi kimliği, örnek kişiliği ve ahlâk-i değerlere bağlılığı vurgulanırken; sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü, kültür değerlerini korumaya ve vatanına adadığına işaret edildi. Yaklaşık 1 saat süren oyun, uzun süre ayakta alkışlandı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı tiyatro oyununun ardından açıklama yapan Ahmet Yenilmez, Akif'in vefat ettiği evin müzeye dönüştürülmesi için yetkililere e-posta gönderilmesi çağrısında bulundu. Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç sanatçı Yenilmez'e çiçek takdim etti. Kılıç, 'Oyuna özellikle gençlerimizin ilgi göstermesi bizi çok sevindirdi. Millî şairimizi anlamaya çalışan gençlerin fazla oluşu çok güzel. ' dedi.