Sabah Erkenden Okula Gelen Öğrenciler, Tatil Haberi İle Sevindi

Bursa’da ilan edilen bir günlük kar tatilinden habersiz olarak okullarına gelen öğrenciler, tatil sevinci ile evlerine geri döndü.

Sabah Erkenden Okula Gelen Öğrenciler, Tatil Haberi İle Sevindi
Bursa 'nın merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kentte 2 gündür aralıklarla süren kar yağışı ve ulaşımda meydana gelen aksamalar nedeniyle, merkez ilçeler ile İnegöl ve Harmancık İlçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Soğuk havadan dolayı yaşanan aşırı buzlanma nedeniyle olası kazalara karşı önlem amacıyla tatil kararının alındığı belirtildi. Sabah erken saatlerinde medya kuruluşlarından ve polis telsizlerinden de okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğine ilişkin anonslar yapıldı.

Kar kalınlığının 10 santimetre ölçüldüğü kentte, termometreler ise -4'ü gösteriyor. Meteoroloji yetkilileri ise, kentti kar yağışının cuma gününe kadar süreceğini bildirdi.

“OKULDAN GERİ DÖNDÜLER”


Bu arada okulların bir günlük tatil edildiğinden haberi olmayan öğrenciler sabahın erken saatlerinde okulların yolunu tuttu. Geldikleri okullarında öğretmenlerinin uyarısı ile tatil olduğunu öğrenen öğrenciler sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadı. Öğrenciler bir günlükte olsa tatilin sevincini yaşarken, soğukta sabahın erken saatlerinde kalkıp okula gelmenin üzüntüsünü yaşadı. Tatil sevinci ile evlerinin yolunu tutan öğrenciler bu tür tatil kararının akşamdan alınarak daha etkin bir şekilde duyurulmasını istedi.

Ovaakça Lisesi'nde okuyan İbrahim Polat ve Vedat Aydın isimli öğrenciler, tatilden haberleri olmadığı için sabah 06.30 'da kalkarak okula geldiklerini belirterek, “Sabahın erken saatinde okula geldik. Okulun tatil olduğunu öğrendik. Şimdi eve dönüyoruz. Ancak tatil haberi bizi sevindirdi.” şeklinde konuştu.


Sabah saatlerinde geldikleri okullarında tatil haberini alan öğrencilerden bir kısmı ise yağan karın tadını kartopu oynayarak çıkardı. Tophane 'de okuldan dönen bazı öğrenciler de uzun süre kartopu oynadı.