Rusya’da Göçen Binada Ölü Sayısı 10’a Çıktı, Putin Bölgede

Rusya’nın güney bölgesi Astrahan kentinde çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısı 10’a ulaştı.

Üçüncü katta doğalgaz patlaması sonucu yıkılan binanın altında kalan 15 kişi de yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin kazanın olduğu apartman binasına beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Vatandaşlarla sohbet eden Putin, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve dairesi zarar görenlere 1 'er milyon ruble (33 bin dolar) tazminat ödenmesi talimatı verdi.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, binada oturanlardan akli dengesi yerinde olmayan birinin doğalgaz vanasını açarak patlamaya neden olduğu, ya da binanın güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeni ile binanın çöktüğünü açıkladı. İncelemelerin sürdüğünü kaydeden yetkili, sorumlular hakkında işlem yapılacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Viktor Zubkov ve Acil Durumlar Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Putin, yıkılan binanın hemen yanı başında kurulan çadır kente otobüsle gitti. Rusya Başbakanı patlamadan etkilenen tüm vatandaşların yeni dairelerine taşınacakları sözü verdi.
Apartman binasında etkilenen vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için Federal bütçeden 300 milyon ruble (10,3 milyon dolar) ayrıldığını ifade eden Putin, “Tüm aileler yeni konutlara taşınacak. Konu ile ilgili Maliye Bakanı 'na talimat verdim” dedi.