Paris Büyükelçisi Burcuoğlu 'inkar Yasası'nın İptalini Değerlendirdi

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, 'inkar yasası'nın iptalini değerlendirdi.

Paris Büyükelçisi Burcuoğlu 'inkar Yasası'nın İptalini Değerlendirdi
Büyükelçilik rezidansında düzenleyen toplantıda Büyükelçi Burcuoğlu, 'Bu beklediğimiz bir karardı. Başvuruda bulunan senatör ve milletvekillerinin itirazları sağlam temellere dayanıyordu. Anayasa Konseyi net ve tartışmasız bir karar verdi. Sonuçtan memnunuz ' dedi.

Büyükelçi, Fransa Anayasa Konseyi kararının, diğer ülkelerde bu yönde girişimde bulunmak isteyenlerin önünü keseceğini belirtti. Burcuoğlu 'Burada görüştüğümüz bütün anayasa hukuku uzmanları, uzaydan dahi bir hukukçu yeryüzüne inip, bunun yeni bir formülünü bulmadıkça yeni bir yasa için yolun kapalı olduğunu bize söylüyordu. Bu beklediğimiz bir karardı. Başvuruda bulunan senatör ve milletvekillerinin itirazları sağlam temellere dayanıyordu. Anayasa Konseyi net ve tartışmasız bir karar verdi ' diyekonuştu.

Fransa Anayasa Konseyi'nin kararının, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yeni bir yasa hazırlanması için hiçbir açık kapı bırakmadığını savunan Burcuoğlu, 'Cumhurbaşkanı Sarkozy, hükümete yeni bir yasa taslağı hazırlanması için talimat verdiği söyleniyor ama, seçim öncesi gündeme geleceğini sanmıyoruz ' dedi.

Büyükelçi Burcuoğlu, hükümetin, tasarıyı sunması halinde önce Danıştay'dan görüş alması, daha sonra da mecliste ilgili komisyonun toplanması ve bir kişinin raportör tayin edilmesi gerektiğini hatırlattı ve 'Bunun için yeterli süre var mı ' diye sordu.
Kaynak: İHA