Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kaçak Avlanmaya Ağır Ceza

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gelen bir ihbar değerlendirilerek, kaçak avlanan bir avcıya 56 çulluk için 19 bin 600 lira para cezası kesildi.

Bir internet sitesinde yayınlanan yasa dışı avlanma görüntülerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na e-posta yoluyla ihbar edilmesi üzerine, tespit edilen kaçak avcı hakkında cezai müeyyideler uygulandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bakanlığımız yetkilileri elektronik posta adresine gönderilen görüntüleri inceledikten sonra, İstanbul Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne gereğinin yapılması için talimat verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli ParklarGenel Müdürlüğü'nün yakından takip ettiği olay neticesinde görüntüler ihbar kabul edilerek, 5 Şubat 2012 tarihinde avlanan 60 çullukla alakalı 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu doğrultusunda 21 Şubat 2012 tarihinde yasal işlem yapıldı. Bu bağlamda; ilgili şahsa 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten 270 TL idari para cezası, limit fazlası 56 çulluk için ise 19 bin 600 TL tazminat cezası kesilerek, posta yoluyla tebligat yapıldı ' denildi.

Merkez Av Komisyonu kararına göre, yurt genelinde Ağustos ayında bıldırcın ve üveyik avı ile başlayan 2011-2012 av sezonu, 26 Şubat Pazar günü sona ererken bu tarihten sonra ava çıkanlar ağır cezalarla karşılaşacak

Kaynak: İHA