Ordu'da Tahmini Fındık Rekoltesi 191 Bin Ton

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Ordu il genelinde 2012 yılı tahmini fındık rekoltesinin 191 bin ton olarak belirlendiğini söyledi.

Ordu'da Tahmini Fındık Rekoltesi 191 Bin Ton
Musa Sağlam yaptığı açıklamada, her yıl şubat ayında karanfil sayımlarından yola çıkarak tahmini rekoltenin belirlendiğini ancak gerçek tahmini rekoltesinin haziran-temmuz aylarında yapılacak tespitlerde ortaya çıkacağını hatırlattı.

Sağlam, 2012 yılı fındık rekoltesinin tespiti amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinasyonunda Ziraat Odaları, Fiskobirlik, Fındık Araştırma Enstitüsü, Toprak Mahsulleri Ofisi ve ticaret borsaları temsilcilerinin bulunduğu bir heyet ile il genelinde karanfil sayımı yapıldığını belirtti.Sağlam, 'İlgili kurum ve kuruluşlar tarafından fındık bahçelerinde karanfil sayımı neticesinde 2012 yılı Ordu ili fındık rekoltesi tahmini 191 bin 948 ton olarak belirlenmiştir. Hava şartlarına bağlı olarak en tahmini rekolte tahmini Haziran-Temmuz aylarında yapılan karanfil sayımında belirlenecektir. Ancak Şubat ayında yapılan karanfil sayımlarına göre 2012 yılı rekolte tahmini Ordu il genelinde şu anda 191 bin 848 ton olarak belirlenmiştir ' dedi.
Kaynak: İHA