Onaylı: Eşi Vefat Etmiş Kadınlara İlk Ödeme Nisan'da

Manisa İl Genel Meclisi (İGM) AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın "Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Bir Nakit Yardım Programı" kapsamında Manisa’da, resmi nikâhlı eşi vefat eden kadınlara ayda 250 lira verileceğini bildirdi.

Onaylı, ilk ödemenin nisanda yapılmasının planlandığını söyledi.

Grup Başkan Vekili Onaylı, yaptığı açıklamada hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve eşi vefat etmiş kadınları içeren söz konusu programa göre nakdi yardımların, aylık 250 liradan iki ayda bir 500 lira olarak verileceğini belirtti.

Kadının tekrar evlenmesi veya nikahsız birlikte yaşaması gibi durumlarda ise yardımın kesileceğini vurguladı. İlk ödemenin önümüzdeki nisan ayında yapılaması yönünde çalışmaların başladığını aktaran İbrahim Onaylı, ilgili genelgenin yayınlandığını kaydetti: “Genelgeye göre nakit yardımın yanısıra ihtiyaç sahibi kadınlara ayrıca yiyecek, yakacak gibi desteklerde de bulunulacak. Çocuklarının eğitimlerine devam etmesi için de çalışmalar yapılacak.” Onaylı, müracaatların nüfusa kayıtlı olunan yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına yapılacağını sözlerine ekledi.