Onatça: Kalkınma Ajanslarından Beklentimiz Yüksek

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, performansı yüksek bir kalkınma ajansıyla bölgenin daha hızlı büyüyebileceğini söyledi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak 'ın DASİFED 'i ziyaretinde konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Onatça, “Genel sekreterimizin göreve başladığı yeni dönemde ÇKA 'dan beklentilerimiz var. Çukurova Bölgesinin yatırım konuları ile imkanlarını yerli ve yabancı girişimcilere tanıtacak, destekleriyle iş dünyasına daha yakın çalışma sergileyecek bir yapı arzu ediyoruz” dedi.

DASİFED bünyesinde yer alan iş insanlarının kendi çıkarlarını değil, bölgelerinin gelişmesi çerçevesinde ÇKA 'ya gönüllü destek verdiklerini anlatan Onatça, “Öncelikle kalkınma ajanslarının daha çok tanınması gerektiğine inanıyoruz. Ajanslar, sadece projelere destek veren kurumlar değil. Bölgenin sosyo-kültürel yapısının gelişmesine katkı sunan, kamu ve STK 'larla kol kola yürüyen bir kuruluşlardır. Gerek federasyon yönetim kurulumuzda gerekse derneklerimizin yönetimlerinde çok değerli, başarılı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız karşılık beklemeden kalkınma kurullarında, ajansın talep ettiği danışmanlık konularında görev alabilirler. Bizden yararlanın. Biz her anlamda ÇKA 'nın fahri çalışanları olmaya hazırız.” diye konuştu.

ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak da kalkınma ajanslarının bir taraftan hizmet vermeye devam ederken diğer taraftan da eksikliklerini giderme yönünde çaba sarf ettiğini söyledi.

Ajansın yeterince tanınmadığı konusundaki eleştirilere katıldığını belirten Şarbak, “Yeni dönemde faaliyetlerimizle ilgili tanıtıma yönelik çalışmalarımız olacak. Kamu kuruluşuyuz ve kamu kaynaklarını kullandırıyoruz. Eksikliklerimizi gözden geçiriyoruz. Özel sektörün dinamizmi gibi bir performansı yakalamak için çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken elbette iş adamlarımızla işbirliğini artırarak sürdüreceğiz.” dedi.