'Okuyan Yibo' Projesinde Öğrenciler Ödüllendirildi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan, Yatılı İlköğretim Okulu'nda başlatılan 'Okuyan Yibo' projesi kapsamında kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

'Okuyan Yibo' Projesinde Öğrenciler Ödüllendirildi
Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru okumanın önemine değinerek, okul idaresi ve öğretmenleri tarafından başlatılan projeye kendilerinin de her zaman destek verdiğini ifade etti. Okul Müdürü Bahattin Candan ise, eğitim sezonu başında başlatılan okuma kampanyasında başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek ve diğer öğrencileri motive etmek amacıyla böyle bir tören tertip ettiklerini ifade etti.

Candan, 'Bu yıl başlattığımız 100 temel eser okuma kampanyası 3 yıl boyunca devam edecektir. Okulumuzda bulunan 6,7 ve 8. sınıflar arasında düzenlediğimiz 'Okuyan Yibo Projesi' kapsamında, şuanda kadar en fazla kitap okuyan öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bu anlamda, ilk 10 kitap okuyan öğrencimizi 'Kitap kurdu', 10 kitap üzeri okuyan kız öğrencileri 'Kitap prensesi', erkek öğrencileri ise 'Kitap prensi' olarak adlandırdık ' dedi.

Öğrencilerin kitap okuma ve başarıları ile ilgili kriterler hakkında da bilgi veren Candan, 'Öğrencilerimize dağıttığımız kitapların gerçek anlamda okuduğunu anlamak için, Türkçe öğretmenlerine okunan kitaplar hakkında özet bilgiler vermektedirler. Bu özet bilgiler ise daha sonra okul öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan komitede değerlendirilmektedir ' diye konuştu.

Amaçlarının öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılamak olduğunu belirten Okul Müdürü Candan, okul çapında başlatılan okuma kampanyasında öğrencilerin büyük başarı gösterdiğini ifade etti.Ödül törenine, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: İHA