Öğrenciler Defileyle Sigara ve Alkolün Zararlarına Dikkat Çekti

Rize’de, Yeşilay Haftası sebebiyle bir okulda düzenlenen defilede öğrenciler, sigara ve alkolün zararlarına dikkat çekmek için birbirinden ilginç kostümlerle seyircilerin karşısına çıktı.

Rize 'nin İyidere ilçesi Merkez İlköğretim Okulu 'nda Yeşilay Haftası münasebetiyle sigara ve alkolün zararlarını anlatan bir program düzenlendi. Programa Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Akbay Turhan Talu, İyidere Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Yeşilay temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu 'nun salona girişinde öğrenciler tarafından yakılan konfetiler sebebiyle salon dumana boğuldu. Programa katılan bazı vatandaşların dumandan etkilendiği gözlendi.

Programda bir konuşma yapan Trabzon Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü, günümüzde insan ölümlerinin en önemli etkenlerinden birinin sigara olduğunu söyledi. Sigara kullanımının bulaşıcı bir hastalık olduğunu ifade eden Özlü, “Dünya Sağlık Örgütü sigara içen herkesi sigara içtiği için hasta olduğunu söylüyor. Sigara kullanan kişiler kullanmayan kişilerin sağlığını da tehdit eder. Günümüzde insan ölümlerinin en önemli etkeni sigara içmektir. Eğer hala sigara içiyorsanız, sevdiklerinizi, sağlığınızı düşünerek bu illete son verin.” dedi.

Programda okul öğrencileri, İyidere Çiftlik İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gürsen Vural ve sahne sanatları koreografisti Aykut Küçük tarafından hazırlanan Dramatik Yeşilay Defilesi 'nde sahne aldı. Öğrenciler giydikleri birbirinden ilginç kostümlerle sigara ve alkol zararlarına dikkat çekti. Defile, seyircilerden büyük alkış aldı. Program, karikatür ve fotoğraf sergisinin açılışının ardından son buldu.