Nevşehir İl Müftülüğü Din Görevlileri İçin Ezan-ı Güzel Okuma Kursu Düzenliyor

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, hizmet içi eğitim programı çerçevesinde din görevlilerine yönelik olarak "Ezanı Güzel Okuma" kursu düzenleniyor.

Nevşehir İl Müftülüğü Din Görevlileri İçin Ezan-ı Güzel Okuma Kursu Düzenliyor
Nevşehir Üniversitesi'nde 27 Şubat -23 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen kursa, merkez mahalle ve köylerde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlardan toplam 20 Din görevlisi katılmakta. Ezan-ı Güzel Okuma Kursu kurs öğretmenliğini Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kolukırık yapıyor.Kurs öğretmeni Kolukırık, katılımcılara, nota ve ses teknikleri ile nefesi güzel kullanma tekniklerini öğreteceklerini belirtti.

Kolukırık 'Ezanı usulüne ve makamına uygun okumak çok önemli. Bir ay sürecek olan kursta günde 5 vakit okunan ezanların her vaktinde ayrı ayrı makamda okuma çalışması yapılacaktır ' dedi.İl Müftüsü Yakup Öztürk ise, ezanın insanlara bir çağrı olduğunu, insanları ibadete çağırırken bunu en güzel bir şekilde uygulamak gerektiğini ifade etti. Güzel sesle, usulüne ve makamına uygun bir ezanın insanlar üzerinde çok olumlu tesiri olduğunu söyleyen Öztürk, 'Sonradan İslam'ı Din olarak seçen gayr-i Müslimlerin birçoğunun Ezandan etkilendiklerini, ezanın manevi cazibesiyle İslam'ı seçtiklerini ve Müslüman olduklarını göz önünde bulunduracağınıza ve kursa bu düşünceyle gereken önemi vereceğinize inanıyorum. Kısa da olsa bu kursu düzenlemekteki amacımız, ezan okurken dikkat etmemiz gereken hususlarda görevlilerimizi bilgilendirmek ve ezanın daha güzel bir şekilde okunmasını sağlamaktır. Elbette her ses güzeldir, ama eğitimli ses daha güzeldir. Bu konuda başarılı olacağınıza inanıyor ve güveniyorum. ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA