Milli Eğitim Müdürü Ceylan Okul Müdürlerini Uyardı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, bünyelerindeki 780 kurumdan sadece 124'ünün toplam kalite yönetimi anlamında ciddi faaliyetleri bulunduğunu söyleyerek, "Bu sayı çok az.

Milli Eğitim Müdürü Ceylan Okul Müdürlerini Uyardı
Eğitim camiasındaki arkadaşlarımız, yarından itibaren kurumlarda misyon belirleme adına ciddi hedefler koyarak acilen çalışma yapması gerekir ' dedi.2011-2012 eğitim öğretim yılının toplam kalite yönetimi kapsamında yılın okulu, kurum ve ekip kategorisinde dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, ilçe ve şube müdürleri ile eğitimciler katıldı.Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan, eğitimde yapılan yenilikleri, iyileştirmeleri hem ekip hem de kurum kategorisinde önemsediklerini söyledi.Ceylan, 'Eğitimdeki bu ekip ruhu kurumlarımızın hedefledikleri vizyonlarına ulaşması için etken rol oynayacağı konusundaki inancımız tamdır. Yapılan çalışmalarla süreklilik kazanması ve işlevselliğin korunması okul, aile ve çevrenin de sağladığı katkı ile yapılan tüm çalışmalar, okullarımızın temel sorunlarına çözüm olacaktır. Bu önerilerin kurum yöneticilerimiz tarafından ufak değişikliklerle kendi bölgelerinde uygulanabileceğini düşündüğümüzde, kalite çalışmalarının en geniş kesimlere ulaşabileceği kanaatindeyim ' dedi.

Toplam kalite yönetimi ile alakalı eğitimcilere uyarıda bulunan Ceylan, 'Özellikle bazı ilçeler ve bölgelerde toplam kalite yönetimi anlamında ciddi faaliyet görüyorum ama bazı bölgelerde bu faaliyetlerin az olduğunu gözlemliyorum. 780 kurum var bunun ancak 124 tanesi toplam kalite yönetimi çalışmasını kendisine rehber edinmiş, bu anlamda faaliyet gösteriyor. Bu son derece az. Eğitim camiasındaki arkadaşlarımız, hemen yarından itibaren kurumlarımıza misyon belirleme adına uzun vaadede çok ciddi hedefler koyup bu hedefleri yapması gerekir ' diye konuştu.Konuşmaların ardından eğitimciler tarafından müzik dinletisi verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 1999 yılında çıkarılan genelge gereği toplam kalite yönetimi çalışmaları kapsamında Kayseri'de dereceye giren okullara ödülleri verildi.Dereceye giren kurum ve ekip birincileri ise şöyle: 'Kurum birincisi Talas ilçesi Şehit Binbaşı Mahmut Şahin İlköğretim Okulu, kurum ikincisi Talas İlçesi Derviş Güneş İlköğretim Okulu, kurum üçüncüsü, Melikgazi İlçesi Mustafa Müjgan Boydak İlköğretim Okulu, kurum mansiyon Kocasinan İlçesi Dadaloğlu İlköğretim Okulu olmuştur. Ekip birincisi ise Talas İlçesi Reşadiye Yurttaşlar İlköğretim Okulu, ekip ikincisi Melikgazi İlçesi Melikgazi Belediyesi İlköğretim Okulu, ekip üçüncüsü Yahyalı İlçesi Mustafa Koyuncu Anadolu Öğretmen Lisesi, ekip mansiyon Talas Mehmet Muammer Belük Çok Programlı Lise, ekip mansiyon Talas Nesrin Boysan Anaokulu, ekip mansiyon Melikgazi Hayriye Dabanoğlu İlköğretim Okulu seçilmiştir. '
Kaynak: İHA