Milletvekilleri Kırşehir Yatırımlarını Değerlendirdi

Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan yaptıkları ortak açıklamada gençlik ve spor alanında Kırşehir'e yapılan yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söylediler.

Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, 'Geleceğin teminatı olan gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri ve ülkenin geleceğine sahip çıkmaları hepimizin ortak arzusudur. Ahi Evran Üniversitenin öğrencilerinin kalacakları yurtlar inşa ediliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne sağlanan kaynaklarla okulların tüm spor malzemeleri ihtiyaçlarını karşılanıyor. Ayrıca gençlere yönelik projelere destekler devam etmektedir. Gençleri, sporun tüm branşları ile ilgilenmeleri ve Kırşehir'den daha çok milli sporcu çıkması için yoğun gayret gösteriyoruz. Bunun için gerekli tüm altyapı yatırımlarını yapıyoruz. Bu kapsamda 2011 ve 2012 yıllarında Kırşehir'de yaklaşık 25 milyon TL ödenek aktarılmıştır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden okul spor salonu için gelen 2 milyon TL ödeneği de düşünürsek 2 yıl içinde gençlik ve spor alanında Kırşehir'e toplam 27 milyon TL ödenek gelmiştir ' dediler.

Devam projeleri ve planlı projeleri aktaran vekiller, Akçakent, Akpınar ve Çiçekdağı ilçelerinde olmayan Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahalarının bu ilçelere kazandırılması, Kırşehir'e yeni bir Gençlik Merkezi yapılması ve mevcut yatırımların iyileştirilmesi konularında çalışmalarımız devam etmekte olduğunu bildirdiler.Tüm yatırımlar tamamlandığında Kırşehir'in birçok spor müsabakasına ve turnuvasına daha iyi ev sahipliği yapacağına inandıklarını kaydeden vekiller, Kırşehir'de spor turizminin gelişeceğine, Kırşehir'den her branşta başarılı sporcular yetişeceğine inandıklarını, 2012 yılı içinde 2 Türkiye Şampiyonası ve 6 iller arası grup müsabakaları sonucunda Kırşehir'e yaklaşık 5 bin sporcu geleceğini söylediler.

İnşaatı devam eden bin 600 öğrenci kapasiteli yurt inşaatının Kırşehir için yeterli olmadığının altını çizen vekiller, 'Yeni yurtların inşa edilmesi için işadamları ve sivil toplum kuruluşların desteği gerekiyor. Biz daha fazla özel yurtların da yapıldığını görmek istiyoruz. Ahi Evran Üniversitesi her geçen yıl daha da büyüyor ve öğrenciler için kalacak yer ihtiyacı her yıl artıyor. 2011 yılında üniversitenin öğrenci sayısı 4 bin 165 kişi arttı. Hükümet imkanları ile yurt yaparak buna yetişmemiz mümkün değil. Onun için tüm Kırşehirlilerin bu konuyla ilgilenmesi, yurt inşa ederek kendileri işletmesi veya binayı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) kiraya vermesi Kırşehir'in geleceği açısından oldukça önemlidir ' şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA