Milletvekili Ağbaba, Başbakan Erdoğan'ın Cevaplaması İstemiyle Soru Önergesi Verdi

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Sayısı yüz binlerle ifade edilen işsiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri (İİBF) mezunluları göz önüne alındığında işsiz sayısının daha fazla artmadan önlem alınması gibi bir plan var mıdır?" diye sordu.

Milletvekili Ağbaba, Başbakan Erdoğan'ın Cevaplaması İstemiyle Soru Önergesi Verdi
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Aşağıdaki soruların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim 'diyerek, TBMM'ye sonu önergesi sundu.

Ağbaba, şunları sordu: 'Türkiye'deki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin sayısı ve bu fakültelere bağlı bölümlerin sayısı kaçtır? Fakültelerin ve bölümlerin üniversitelere göre dağılımları nasıldır? 2000-2012 yılları itibariyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin öğrenci kapasitesi ne kadardır? 2000-2011 yıllar itibariyle mezun olan öğrenci sayısının dağılımı nasıldır? 2005-2011 yılları itibariyle KPSS'ye başvuran İİBF mezunlarının yıllara ve bölümlere dağılımı nasıldır? 2000-2011 yıllarıitibariyle memur olarak atanan İİBF mezunlarının yıllar ve bölümler itibariyle dağılımı nasıldır? İİBF mezunlarından işsiz olanların sayısının 2000-2012 yılları itibariyle dağılımı nasıldır? 2012 yılı içinde resmi kurumlarda istihdam edilmesi planlanan İİBF mezunu sayısı kaçtır? Sayısı yüz binlerle ifade edilen işsiz İİBF mezunluları göz önüne alındığında işsiz sayısının daha fazla artmadan önlem alınması gibi bir plan var mıdır? Varsa bu plan nedir ve ne zaman uygulamaya konulacaktır? '
Kaynak: İHA