Milas’ta Kredi Kefalet Kooperatifi Seçimleri

Milas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'nde Pazar günü yapılacak genel kurul öncesinde yönetim kurulu üyesi Celal Devrim ve ekibi yeni liste çıkaracaklarını duyurdu.

Milas’ta Kredi Kefalet Kooperatifi Seçimleri
Hafta sonu yeni yönetimini seçecek olan Milas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi için, Celal Devrim ve ekibi liste çıkaracaklarını açıkladı.Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim 'in makam odasında gerçekleştirilen basın toplantısına Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyeleri de katıldı.Grup adına açıklama yapan Celal Devrim, mevcut başkan Kemal Karaca 'ya teklif götürmelerine rağmen kendilerine dikkate almadığı için yeni liste çıkarmaya karar verdiklerini ifade ederek, “Biz, taban portföyünü iyi bildiğimiz için adayız. Gerçekten sizlerin hakkını savunabilecek bilgi, birikim ve donanımla yola çıkıyoruz. Son 5 gün kala adaylığımızı açıklamamız da derinlemesine yaptığımız analizle, doğruyu bulabilmek. Oda başkanları her şeye maydanoz olmak zorunda mı şeklinde eleştiriler olabilir. Biz, bunlara da saygı duyuyoruz. Ancak, Muğla 'nın Bodrum, Datça gibi ilçelerinde esnaf odası başkanları da kooperatif başkanı olabiliyor. Biz, yeni bir performans anlayışıyla esnafımıza hizmet etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

YAKLAŞIK 5 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRILIYOR

Yeni liste açıklamasında hazır bulunan Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, esnafa daha kolay, daha ucuz ve sağlam bir kredi altyapısını oluşturulmasının asıl amaçları olduğunu ifade ederek, “Küçük rakamlarla halledilebilecek kredileri düşük faizlerle sunmayı istiyoruz. Milas 'ta 6 bine yakın esnaftan bir yılda yalnızda 100-150 kişi kredi kullanmış. Örneğin Milas 'tan daha küçük olan Ortaca ilçesinde yılda kullandırılan kredi miktarı 9,5 milyon TL 'yken Milas 'ta bu rakam yaklaşık 5 milyon TL. Bu rakamları arttırabilmek istiyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA