Meryap’tan Mersin’in Dönüşümüne Destek

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Mersin Valiliği’ni desteklediklerini belirterek, tüm kent dinamiklerinin de bu ortak paydada buluşması gerektiğini söyledi.

Meryap’tan Mersin’in Dönüşümüne Destek
MERYAP Başkanı Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Valiliği 'nin kent merkezinin yeniden canlandırılmasını ve tarihi varlıkların kente kazandırılmasını içeren 'Kentsel Sit Alanı Tasarım Projesi 'ni değerlendirdi. Mersin 'in çok büyük bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu ifade Eden Ekinci, bu zenginliklerin yaşatılması ve gelecek nesillere taşınmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. bu çerçevede atılan adımların kendilerini heyecanlandırdığını ve gelecek adına umut verici olduğunu kaydeden Ekinci, “Yaşadığımız kentin tarihine sahip çıkılması duyarlılığının ortaya konularak, ortak projeler etrafında buluşulmasının en güzel örneği olan 'Kentsel Sit Alanı Tasarım Projesi 'ni çok önemsiyor, başta Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nu ve projenin tüm paydaşlarını kutluyoruz. Valimizin açıkladığı, Mersin'de Tren Garı'ndan başlayarak Uray Caddesi'ni de içine alan ve Kültür Merkezi'ne kadar uzanan 'Kentsel Sit Alanı Tasarım Projesi' ile birlikte kent merkezinde bulunan atıl durumdaki, korunmasız tarihi yapılara, çağa uygun yeni fonksiyonlar verilecek olması ve restorasyonları yapılarak halkın kullanımına açılacak olması memnuniyet vericidir. Ekonomik kalkınmanın kültürel kalkınmadan ayrı düşünülemeyeceğinin en somut örneği olan bu projeyi destekliyor, tüm kent dinamiklerinin de bu ortak paydada buluşmasını ümit ediyoruz” dedi.

İran, Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerin petrol zengini olduğunu, ancak Türkiye 'nin böyle bir zenginliği bulunmadığını dile getiren Ekinci, “Fakat bizim birçok ülkeyi imrendiren, kendisine hayran bırakan bir kültürel ve tarihsel zenginliğimiz var. İşte bu mirasımızın değerlendirilmesi, gelecek nesillere taşınması çok yerinde bir çalışmadır. Tarihi değerlere sahip çıkılmasını çok anlamlı bulduğumuzun bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.MERYAP olarak, sadece kent merkezinin değil, ören yerleri ve inanç turizmi açısından kilit noktada duran tarihi yerlerin de restore edilerek yeniden kazandırılması gerektiğini düşündüklerine vurgu yapan Ekinci, kruvaziyer turizmi iddiasını ortaya koyan Mersin 'in, ören yerlerini kurtarma ve koruma adına yapacağı çalışmalar ile kruvaziyer yolculuğunda emin adımlarla ilerleyeceğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA