Merve Kavakçı Hükümeti Türbanla Vurdu

1999 yılında TBMM'deki milletvekili yemin töreninde başörtülü olduğu için yemin ettirilmeyen Merve Kavakçı İslam , 28 Şubat süreci için suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Merve Kavakçı Hükümeti Türbanla Vurdu
28 Şubat mağdurlarından Merve Kavakçı, CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'a sunduğu 360 derece'ye konuk oldu. Merve Kavakçı, 28 Şubat dönemin meclis başkanlığına karşı 'suç duyurusunda bulunacağım ' dedi.

Türkiye'nin artık kendi geçmişiyle yüzleşmeye başladığını ifade eden Merve Kavakçı artık sıranın 28 Şubat'a geldiğini kaydetti. TBMM'nin kendisine yönelik iade-i itibar girişimini olumlu bulduğunu kaydeden Kavakçı 'ama asıl yapılması gereken sorumluların hesap vermesidir ' dedi.

AK Parti'nin milletvekili seçimlerinde türbanlı aday çıkarmadığını hatırlatan Şirin Payzın, Kavakçı'ya 'Bu konuda hükümeti eleştiriyor musunuz? ' diye sorunca Kavakçı, şu cevabu verdi:
'Başörtülü kadınlar ne olacak Türkiye'de. Ben seçildiğimde hukuki bir sorun yoktu ama yine olmadı işte. Benim bu konudaki tavrım bellidir. Hükümeti elbette ki eleştiriyorum. Kendimizi de eleştiriyorum. Bir türlü bu başörtü sorununun üstüne gidip tartışamıyoruz. Başörtülü kadınlar neden akademisyen olamasın ki? Bunun önündeki hukuki ve ahlaki engeller nelerdir? 28 Şubat'la sağlıklı bir şekilde yüzleşip arkamızda bırakacaksak yapılması gereken budur. '

BEYAZ GAZETE