Merinos’tan 7’ci Okul

Gaziantep’te halı ve mobilya alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Merinos Halı, eğitim sektörüne de önemli yatırımlar yapıyor.

Firma, bugüne kadar Türkiye 'de 7 'ci okulun protokolünü Gaziantep Valisi Erdal Ata ile imzaladı. 24 derslikli kız meslek lisesi yapacak olan Merinos Halı, okulu 12 ay içinde Milli Eğitim'e teslim edecek.

Ülkenin ne kadar kültür düzeyi yüksek olarsa yetişecek gençlerin eğitim düzeyinin de bir o kadar yüksek olacağını ifade eden Vali Ata, “Meslek hayatı boyunca gözlemlediğim okullardaki tablolarda, yarışmalarda ve sınavlarda kız öğrencilerin daha başarılı olduğunu gördüm. Dereceye giren öğrencilerin yüzde 95 'ı kız öğrenciler. Dolaysıyla kız öğrencilerimizin eğitimine önem verdiğimiz takdirde toplum olarak çok daha kazançlı olacağımızı düşünüyoruz.” dedi.


Eğitimin önemini defalarca anlattıklarını belirten Ata, toplumumuzun birinci derecede önem verdiği bir konu olması gerektiğini işaret eden Vali Ata, “Eğer biz yarınlara daha güvenli bakmak istiyorsak, gençlerimizi ve çocuklarımızı çok daha iyi yetiştirmemiz lazım. Çağdaş bir devlet düzeyine ulaşmanın yolu eğitimden geçiyor. Bu nedenle Gaziantep 'e eğitim alanında yaptıkları yatırımdan dolayı Merinos ailesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu ise sanayide üretimin ve ülkemizin en büyük sıkıntı çektiği terör olaylarının sona ermesinin yolunun da eğitimden geçtiğini vurguladı. Bu doğrultuda Türkiye 'nin değişik bölgelerinde eğitime yatırımlar yaptıklarını dile getiren Erdemoğlu, Gaziantep 'te 3 ilköğretim okulu ile bir lisenin hizmet verdiğini, Van 'da ve Besni de birer okul yaptıracaklarını açıkladı. Erdemoğlu, “Yaşadığımız ve işlerimizin düzgün gittiği süresinde doğduğumuz, yaşadığımız bu ülke için yatırımlarımız devam edecek. Sadece eğitim alanında değil. Sanayi, eğitim, sosyal yaşam ve sağlık alanında da yatırımlarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.


Gaziantep Valiliği 'nde gerçekleşen protokolde İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şahinbey ve Şehitkâmil ilçe milli eğitim müdürleri ile Erdemoğlu ailesi de hazır bulundu.