Mali Müşavirler ve Hukukçular Tek Çatı Altında Buluştu

Bursa’da mali, idari ve hukuki konularda faaliyet gösteren kişi ve kurumlar arasında mesleki dayanışma sağlamayı hedefleyen, Uluslararası Muhasebe ve Bağımsız Denetim Derneği (UMBADER) kuruldu.

Mali Müşavir Kasım Çapraz 'ın kurucu Başkanlığa getirildiği UMBADER, ulusal ve uluslararası çapta çalışmalara imza atmayı amaçlıyor.

UMBADER 'in amaç ve hedeflerini anlatmak amacıyla basın toplantısı düzenleyen Kasım Çapraz, derneklerinin üye profili ve belirlenen amaç ve hedefler açısından Türkiye 'de bir ilk olduğunu söyledi.

Derneğin kurucu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Çapraz, Bursa 'nın Türkiye 'nin çok önemli bir üretim merkezi olduğunu ifade etti. Çapraz, Bursa 'da küresel ölçekli çok sayıda kuruluş bulunduğunu belirterek, “Uluslararası ticaret ve ilişkiler mali, idari ve hukuki anlamda oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Ayrıca global rekabet şartlarında bu kurallar sürekli güncellenmektedir. Mali ve hukuki alanındaki bu kuralların doğru yorumlanması hizmet alan kurumlar açısından oldukça önemlidir. Derneğimiz muhasebe, denetim ve hukuk alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumları aynı çatı altında toplayarak ulusal ve uluslararası mevzuat konusundaki bilgilerini güncelleyip tecrübelerini paylaşabilecekleri bir platform oluşturmayı hedeflemektedir.” diye konuştu.

Öte yandan Kasım Çapraz 'ın başkanlığını yaptığı UMBADER 'de, Denizhan Sezgin Başkan Yardımcısı, Sinem Altın dernek sekreteri, Deniz Altunay sayman Münir Ertürk 'te yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.