'Malatya Okuyor' Kampanyasında En Fazla Kitap Okuyanlar Ödüllendirildi

Malatya Valiliği tarafından yürütülen ‘Malatya Okuyor’ kampanyası kapsamında, 2011-2012 ilk dönemi için Belediye Konferans Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Törende en fazla kitap okuyan öğrenciler kol saati ve madalya ile ödüllendirildi.

Törende konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran, 'Malatya Okuyor' kampanyasına bu yıl 142 bin 206 öğrenciden 65 bin 169 ilköğretim ve lise öğrencisinin katıldığını, bu öğrencilerin 2011-2012 eğitim öğretim yılının birinci döneminde 1 milyon 128 bin 346 kitap okuduğunu belirtti.
Vali Ulvi Saran, kampanyanın Malatyalı gençlerin ve öğrencilerin geleceğine yön vereceğini belirtti. Saran, kampanyaya katılan öğrencilerin kitap okumanın faydalarını orta öğretim kurumlarında ve üniversitelere hazırlık sınavlarında göreceklerine inandığını ifade etti. Bu yıl 142 bin 206 öğrenciden 65 bin 169'unun kampanyaya katıldığını, 1 milyon 128 bin 346 kitap okunduğunu aktaran Saran, “Sonuçlar geçen yıla göre daha yüksek sayıda kitap okunduğunu gösteriyor. Kampanyaya katılan öğrenci sayısının da yine geçen senekinden fazla olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Toplam öğrenci sayısının yüzde 45'i kampanyaya iştirak etti. Bu sayının yükselmesi gerekir.” diye konuştu.

Malatya Belediyesi ile ortaklaşa 'Malatya Ulusal Kitap Fuarı' adıyla bir fuar organizasyonu düzenlemeyi planladıklarını da belirten Vali Saran, 'Önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde Türkiye'nin her tarafından 100 ile 200 arasında yayınevinin katılmasını beklediğimiz fuarla ilgili çalışma yakın zamanda netleşecek. Fuara çevre illerde ikamet eden vatandaşlardan ve üniversite öğrencilerinden de katılım bekliyoruz. Bu gerçekleşirse Malatya bir kültür şölenine tanıklık edecek.” şeklinde konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da kampanyanın kent sınırlarını aşarak Türkiye 'ye örnek olduğunu dile getirdi. En fazla kitap okuyan öğrencilere ödüllerini Vali Saran verdi.