Kur'an Aşığı Önden Hoca, Toprağa Verildi

Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde 50 yıldır Kur'an kurslarında hafız yetiştiren Mustafa Önden, sevenleri tarafından ebediyete uğurlandı.

Çatalpınar Merkez Camii'nde Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısa'nın kıldırdığı cenaze namazına çok sayıda seveni ve talebesi katıldı. Namazdan sonra duasını yapan talebelerinden İstanbul Güngören vaizi Ahmet Ali Gencel, 'Mustafa Hocamız ben ve benden küçük bütün hocalarda hakkı olan kişiydi. ' dedi. Talebelerinden Yusuf Karataş ise Ordu 'nun manevi mimarı olan bir çınarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Karataş, 'Cemaate bakıldığı zaman hocamızın ne kadar sevildiği anlaşılmıştır. ' diye konuştu.

Mustafa Önden, Kumru ilçesi Fizme beldesi Tekkeköyü 'nde doğdu. Doğup büyüdüğü Tekkeköyü 'nden genç yaşta ayrılarak Kur 'an hizmeti için Çatalpınar 'ı asli vatan olarak kabul etti. Gönenli Mehmet Efendi ve Çarşambalı Ali Osman Hoca 'dan ders aldı. Çatalpınar 'da Kur 'an hizmetine tek gözlü bir odada başlayan Önden, ilçede 2 Kur 'an kursu binasının yapılmasına bizzat öncülük etti.