Kumartaşlı, Vatandaşları Uyardı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit ve gazileri kullanarak yapılan yayın satışlarına tepki göstererek, "Vatandaşlarımızdan şehitliği, gaziliği 3 liraya 5 liraya düşürmüş olan insanlara prim vermemelerini ve sert tepki göstermelerini istiyoruz" dedi.

Kumartaşlı, Vatandaşları Uyardı
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kumartaşlı, Afyonkarahisar'da son üç gündür bir yayın organının, 'şehit yakınları ve gaziler için para topluyoruz' şeklinde satış yaptığını belirterek, 'Bu yayın organının bizim derneğimiz ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu toplanan paraların hiçbir şekilde şehit aileleri ve gazilere gittiğine inanmıyoruz. Bu tür organizasyonlar bizim açımızdan etik değildir ve kanunsuzdur. Çünkü şehit aileleri ve gazilerimize devletimiz yeterince bakmaktadır. Bu derneğin temsilcisi olarak Afyonkarahisar'daki şehit aileleri ve gaziler adına bu insanların bizlerin adına para toplamalarını istemiyoruz. Halkımızdan özellikle istirham ediyoruz. Şehitliği, gaziliği 3 liraya 5 liraya düşürmüş olan insanlara prim vermemelerini ve sert tepki göstermelerini istiyoruz ' dedi.

Dernek olarak şehit aileleri, gaziler için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatan Kumartaşlı, 'Bu satışlar konusunda, genel merkezimizin kesin talimatı var. Çünkü konunun özü kaçmaktadır. Ticarete hiçbir şekilde şehitlik ve gazilik dökülemez. Kanunlarımızın boşluklarından yararlanarak bazı kişiler, bize göre kanunsuz işler yapıyorlar ' diye konuştu.
Kaynak: İHA