Ko-mek’te Engelsiz Müzik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) engelli vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor.

Ko-mek’te Engelsiz Müzik
İzmit KO-MEK Kurs Merkezine gelen engelli Naciye Fatma ve Cem Cansever çifti, burada bağlama eğitimi alıyor. Cansever çifti gördükleri eğitim sayesinde hayatlarına müzik ile adeta renk katıyor.

Kocaeli Üniversitesi 'nde memur olarak çalışan Naciye Fatma Cansever KO-MEK kurslarına başlayalı 3 ay olduğu belirterek, ' 'Eşim ile beraber KO-MEK kurslarına geliyoruz. Eşimde de bende de bağlama çalma merakı vardı. Hobi olarak bunu öğrenmeye karar verdik ve KO-MEK 'te eğitim almaya başladık. Dersler çok güzel geçiyor. Usta öğreticimiz çok iyi biri ve bizimle çok ilgileniyor. KO-MEK 'te eğitim alırken huzur buluyorum, kendimi çok iyi hissediyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 'na bizlere sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ' ' dedi.

Emekli olan KO-MEK bağlama kursiyeri Cem Cansever, kurslarda samimi, sıcak bir ortamın olduğunu dile getirdi. Kurs eğitmenlerinin kendileriyle yakından ilgilendiklerini anlatan Cem Cansever, “KO-MEK eğitimlerinin bu kadar kaliteli olabileceğini düşünmemiştik. Öğreticilerimizin ilgi ve birikimlerini bize aktarmasıyla beklediğimizden daha hızlı bir şekilde bağlama çalmayı öğreniyoruz” diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, Kocaeli 'nde birçok engeli vatandaşa eğitim veriyor. 210 bin 217 mezun kursiyer ile halkın meslek ve sanat eğitimini karşılayan KO-MEK, engelli vatandaşlara da verdiği kurslar ile kursiyer yelpazesini her geçen gün artırmaya devam ediyor. KO-MEK kurslarına katılan engelli vatandaşlar verilen hizmetleri ve eğitimleri memnuniyetle karşılıyor.
Kaynak: İHA