Kemer’e Yıllar Sonra Kar Yağdı

Antalya’nın Kemer ilçesine yıllar sonra kar yağdı.

Kemer’e Yıllar Sonra Kar Yağdı
İlçe merkezi ile beldelerini beyaza bürüyen kar yaylalarda 60 santimetre kalınlığa ulaştı. Ovacık köyünün merkezle bağlantısı kesilince vatandaşlar yolların açılması için görevlilerden yardım istedi.

Kemer 'de gece başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. Günün ağarmasıyla birlikte her yerin beyaza büründüğünü gören Kemerliler kendilerini sokağa attı. Soluğu dışarıda alanlar kar topu oynarken, işe gitmek için evlerinden çıkanlar araçların üzerinde birikmiş karları temizledi.

Aslen Ankaralı olan ancak yıllardır Kemer 'de yaşayan Ergün Baral, “15 yıldır Kemer 'de yaşıyorum, ilk defa böyle kar yağışı gördüm.” dedi. Baral, yıllar sonra kar hasretini dindirdiğini söyledi. Kemer 'in yerlisi olan ve Galip Kahraman da, “52 yaşandayım, ilk defa böyle kar yağdığını gördüm. Çok güzel. Duygularımı anlatamam. Tek kelime ile muhteşem bir şey. Yaylalara ve yüksek kesimlere yağardı ama Kemer 'e bu kadar yağmasını ilk defa görüyorum.” diye konuştu.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Kar yağışı sebebiyle bazı yerlerin Kemer 'le bağlantısı kesildi. Kemer 'e bağlı Ovacık Köyü Muhtarı İsa Anatürk, bölgelerinde kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığını söyledi. Anatürk, yolların kapandığını, kar yağışının narenciye bahçelerini de olumsuz etkilediğini belirtti.


Kar kalınlığı Kemer ilçe merkezinde 5 santimetre olurken, Çamyuva beldesinde 7 santimetreye ulaştı. Sahilde 5 derece civarında seyreden hava sıcaklığı yüksek kesimlerde sıfırın altında 8 dereceye kadar indi.