Kazdağları'nda Karda Mahsur Kalan 17 Kişi Kurtarıldı

Kazdağları'nın eteklerinde bulunan, Balıkesir'in Edremit ile Çanakkale'nin Yenice ilçelerini bağlayan yolun 40.kilometresinde kara saplanan beş araçta 4 saat mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı.

Jandarma ekipleri, akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşımda aksamaların meydana geldiği Edremit-Yenice karayolunu, 10. kilometreden itibaren tedbir amaçlı olarak trafiğe kapattı. Kazdağları Gülsüm Ana mevkisinde bazı araçların kara saplandığı ve 17 vatandaşın mahsur kaldığı ihbarı üzerine ilçe belediyelerin itfaiye, fen işleri ve zabıta personelinden kurulan kurtarma ekibi, iş makinelerinin yardımıyla yolu açtı.

4 saatlik çalışmanın ardından yolun 40. kilometresindeki Deve Boynu bölgesinde mahsur kalan bir otomobil, bir kamyonet ve üç akaryakıt tankerine ulaşıldı. Araçlarda mahsur kalan ve donmak üzere olan 17 kişiye ilk olarak yiyecek ve su verildi. Daha sonra da Edremit 'e götürüldüler. Kara saplanan araçlar ise kepçe tarafından çekilerek kurtarıldı. Greyderler, yol üzerinde biriken karları küreyerek açmak için yoğun çaba sarfetti. Ekipler, iş makinelerinin de yardımıyla özellikle tanker ve kamyonları çelik halatlarla çekerek sürücülere yardımcı oldu.