Karaelmas Üniversitesi'nin Adı Bülent Ecevit Üniversitesi Olarak Değiştiriliyor

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin adının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesinin, gençlerin demokratik sol felsefeyi anlaması için çok değerli bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Erçelebi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesine ilişkin Meclis'e sunulan yasa teklifiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Üniversiteye 'Ecevit' adının verilmesinin, Zonguldak'ı uzun yıllar milletvekili olarak temsil eden, adı Zonguldak ile özdeşleşen Ecevit'i gelecek kuşakların anlaması, demokratik sol felsefeyi kavramaları ve Ecevit'in emeğe, emekçiye verdiği önemi unutmamaları için çok değerli bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Erçelebi şunları kaydetti:

'Bu konuda öncü olan, çaba gösteren ve katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda Bülent Ecevit Üniversitesi'nden hem bilim dünyasına hem de hizmet alanlarına, ülkemiz için çalışacak çok değerli gençler yetişecektir. Dileğimiz, Bülent Ecevit Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin önümüzdeki yıllarda Bülent Ecevit gibi fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gazeteciler ve basın mensupları yetiştirmesidir. Bülent Ecevit Üniversitesi'nden yetişecek gençler, bir taraftan çağdaşdünyanın bilimsel gelişmelerini takip ederken diğer taraftan ömürlerinin sonuna kadar Bülent Ecevit'in tutarlılığı ve güvenirliliğini, önemli bir sorumluluk olarak omuzlarında taşıyacaklardır. Şimdiden Bülent Ecevit Üniversitesi'nin ülkemize ve bilim dünyasına hayırlı olmasını diliyor, bu konuda çaba gösteren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. '
Kaynak: İHA