Kamera Takma Zorunluluğuna Kıraathane Ayarı

Isparta'da Valiliğin umuma açık işletmelerde güvenlik kamerası taktırmayı zorunlu hale getiren kararında kahvehane ve kıraathaneler kapsam dışına alındı.

Yeni karar Vali Memduh Oğuz tarafından imzalandıIsparta Valisi Memduh Oğuz'un imzasıyla 14 Aralık 2011 tarihi itibariyle umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde güvenlik sistemleri kurulmasını zorunlu kılan kararında, köy ve beldelerde kıraathane işletmecilerinin bunun kendilerine yük getireceği yönündeki tepkileri üzerine ayarlamaya gidildi.

Yeni kararla, kahve ve kıraathaneler güvenlik kamerası taktırması zorunlu işyerleri kapsamından çıkarıldı. Karar, oyun salonu, internet kafe, bar, birahane, disko, gazino gibi umuma açık işletmeler için geçerli olmaya devam edecek. Vali Memduh Oğuz imzalı son kararda kahve ve kıraathane işletmecilerinin güvenlik sistemi kurmasının kendi can ve mal emniyetleri açısından tavsiye niteliği taşıdığına yer verildi.

Valilik tarafından 14 Aralık 2011 tarihinde alınan karar gereği umuma açık eğlence yerlerinde güvenlik kamerası taktırmayan işletmecilere Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi gereğince para cezası uygulanacağı bildirilmişti.
Kaynak: İHA