Kadir İnanır Yarın Ameliyat Olacak

Okmeydanı'ndaki Memorial Hastanesi'nde dün bel fıtığı ameliyatı geçiren ünlü sanatçı Kadir İnanır, yarın da akciğerinde tespit edilen iyi huylu tümörünün alınması için ikinci bir ameliyat olacak.

Kadir İnanır Yarın Ameliyat Olacak
Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Dün yapılan ameliyatın ardından İnanır'ın bacağındaki ağrının geçtiğini anlatan Aydın, '15-20 gün içerisinde geçirdiği zatürree olayının altında yakalanan küçük bir akciğer kitlesi yarın alınacak. Bu kitleyle aldığımız biyopsi sonuçları akciğerdeki karşılaştığımız tümörler içerisinde göreceli olarak hastanın lehine bir sonuç geldi. O nedenle yarınki ameliyatını endoskopiktorakoskopik dediğimiz delikten planlandı. Ameliyatı Prof. Dr. Kamil Kaynak gerçekleştirecek. 3-4 saatlik bir operasyondan sonra bir gün yoğun bakım, 3-4 gün içerisinde de inşallah eski sağlığına kavuşturarak göndereceğiz ' diye konuşt

Ünlü sanatçının moralinin gayet iyi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yunus Aydın, iki ameliyatın arka arkaya olmasından dolayı İnanır'ın kendilerine sitem ettiğini söyledi. Aydın, 'Zatürree olması öksürüğe neden oldu, öksürük belindeki fıtığı patlattı ama beraberinde de akciğerde küçük bir tümörün erken yakalanmasına vesile oldu. O nedenle bu öksürüğe ve yol açtığı bel fıtığına biz çok fazla üzülmemesini söyledik. Çünkü bir gün içerisinde onu hallettik. Bel fıtığıyla ilgili bir sorun kalmadı. Rahatlıkladiğer olayı çözmek için ameliyata hazır hale gelecek. Yarın planlanan saat 10.00 civarında ameliyata alınacak ' dedi.

Kadir İnanır'ı ziyaret eden Yılmaz Ulusoy da, İnanır'ın 'En geç bir ay içerisinde ekranlara döneceğim ' dediğini anlattı. Ulusoy, 'Çok küçük bir operasyon. Önemli bir şey değil. Ciğerinde küçük bir şey var onu alacaklar. Morali fevkalade yerinde ' dedi. İnanır'ın telefonlarının susmadığını, tüm dostlarının aradığını belirten Ulusoy, 'Türkan Şoray aradı mı? ' diye soran basın mensuplarına, 'Aramayan yok. Herkes arıyor. Telefonu hiç durmadı ' şeklinde yanıt verdi.
Kaynak: İHA