Kadınlara Aşçılık Kursu

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin organize ettiği SODES Projesi ile 30 kadına aşçılık kursu verilmeye başlandı.

Kadınlara Aşçılık Kursu
Malatya Valiliği Koordinasyonu'nda MESOB tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı'nın SODES kapsamında desteklediği 'İstihdama Giden Yol, Kadın Aşçı Ol ' projesi başlatıldı. Toplam 30 bayanın katılarak önce teorik, ardından pratik eğitim alacakları proje önce Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın salonu ardından proje ortağı olan Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi'nde sürdürülecek. Proje Koordinatörü Seher Göl Şahin, 'Mesleki eğitimler yoluyla istihdamın sağlanabileceği farkındalığının oluşturulduğuproje de; 18 ile 35 yaş arası, işsiz, İŞKUR'a kayıtlı, 10 ev hanımı ile 20 işsiz gencin aşçılık mesleki eğitim alarak sosyo-ekonomik hayata kazandırılmaları ve 15 kişinin işletmelerde ve Milli Eğitim'e bağlı gündüz bakım evi, kreş ve eğitim kurumların da aşçı ihtiyacı karşılanarak istihdamlarının sağlanmasını gerçekleştirilecektir ' dedi.

Şahin kursiyerlere önce teorik olarak eğitim verileceğini, ardından ise pratik olarak eğitim düzenleneceğini belirterek, yemeklerin daha çok yöresel ve gelenekselyemeklerden oluşacağını belirtti

Kaynak: İHA