İşte Beyaz Kabusun Acı Bilançosu

Yurdun tamamını etkisi altına alan ve gece boyunca etkisini arttıran kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

İşte Beyaz Kabusun Acı Bilançosu
Tüm yurtta adeta hayatı felç eden kar yağışı gece boyu etkisini arttırarak devam etti. Yoğun kar yağışı yurt genelinde bir çok yolun kapanmasına neden oldu. Yer yer daha da şiddetli olan kar, beraberinde onlarca kazıyıda getirdi.

Gece boyunca meydana gelen kazalarda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, onlarca kişide yaralandı. İşte gece boyunca karla kaplanan yollardaki kazalar...

SAKARYA

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde, kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Adapazarı'ndan Ferizli istikametine giden Emin Çimen yönetimindeki 54 LP 720 plakalı otomobil, Atatürk Caddesi mevkisinde kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Mikail Bayram yönetimindeki 54 TK 103 plakalı kamyonet ile çarpıştı.

Otomobilde sıkışan sürücü Çimen ile yanındaki Tekin Tan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince araçtan çıkarıldı.

Çimen ve Tan, kaldırıldıkları Ferizli ve Yenikent Devlet hastanelerindeki müdahaleye rağmen hayatlarını kaybetti.

Yaralanan kamyonet sürücüsü Bayram ile yanındaki oğlu Cebrail Bayram, Şeyma Akbulut ve Ahmet Cankotan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ferizli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, daha sonra Yenikent Devlet Hastanesine sevk edildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle oluşan zincirleme trafik kazasına 25 araç karıştı. 4 kişi yaralandı.

Kaza, Kırıkkale - Kayseri karayolu Keskin rampası mevkiinde meydana geldi. Kayseri'den Kırıkkale'ye giden Kenan Şahin yönetimindeki 16 KN 797 plakalı yolcu otobüsü ile sürücüsü henüz belirlenemeyen şeker yüklü 38 TP 505 plakalı TIR çarpıştı. Kaza yapan araçlara, Turgay Kılıç yönetimindeki 34 TL 0518 plakalı TIR, sürücüsü belirlenemeyen 38 PT 971 plakalı kamyon ile 21 araç çarptı.

Kaza sonrası bir araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiyenin yoğun çabası sonucu kurtarıldı. Diğer araçlardaki 2 yaralı ile birlikte toplam 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Kırıkkale-Kayseri karayolunda ulaşımın kontrollü olarak sağlanabildiği bildirildi. Yollarda tuzlama çalışması yapan karayolları ekipleri, kaza yapan araçlar yüzünden güçlükle ilerleyebildi.

Bu arada, Kırıkkale merkeze bağlı Kızıldere köyüne hasta almaya giden bir ambulans kara saplandı. Kızıldere köyündeki hastayı bir başka ambulans gelerek hastaneye kaldırdı. Kara saplanan ambulans, karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

KOCAELİ

Kocaeli bölgesinde zaman zaman şiddetlenerek aralıklı olarak devam eden kar yağışı bazı yolları buz pistine çevirdi.

TEM Otoyolu'nun en tehlikeli geçiş noktalarından biri olan Bekirdere Rampası'nda karla kaplı zeminde saat 21.00 sıralarında meydana gelen ve 15 civarında aracın karışlığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Daha önce de her şiddetli kar yağışında birçok kaza meydana gelen Bekirdere Rampası'ndaki kaza saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre İstanbul'dan Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'e gitmek üzere yola çıktığı belirtilen ve içinde 40 civarında Gürcistan vatandaşının bulunduğu, sürücüsünün adı öğrenilemeyen 61 S 0352 plakalı otobüs, karla kaplı zeminde kayarak önünde giden bir minibüse çarptıktan sonra bariyerlere de çarpıp durdu. Bu kazanın ardından da birçok araç kazaya karıştı.

İlk belirlemelere göre yolcu otobüsünde ön koltuklarda oturan 7 kişi yaralandı. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sevkedilen bu yaralılardan birinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bekirdere Viyadüğünde, sürücülerin iddialarına göre tuzlama yapılmadığından ambulans ve trafik ekipleri olay yerine güçlükle ulaşabildi. Otobüsün çarptığı belirtilen Halil Yiğitoğlu yönetiminde 06 EYL 53 plakalı minibüs de şarampole yuvarlandı, Bu araçta da Vahdet Aktaş, Mehmet Korkutoğlu, Turan Selim ve Erdoğan adlı bir kişi yaralandı. Bu yaralılar da hastanelere sevkedildi.

Kar yağışının da devam ettiği kaza yerinde 34 TS 1009 plakalı otomobil, Selçuk Kalaycıoğlu yönetimindeki 34 GG 7640 plakalı otomobil, 81 DA 636 plakalı otomobil, İsmail Koca yönetiminde 34 EA 0503 plakalı kamyon, Cemil Alkan yönetiminde 34 ZE 6890 plakalı otomobil, 34 GG 2026 plakalı hafif ticari araç, 34 GLL 83 plakalı minibüs plakaları tesbit edilen araçlar.

Kazaya karışan araçların toplam sayısının da 15 olduğu öğrenildi. Trafik ve Karayolları ekipleri kaza yerinde çalışmalarını sürdürürken, bu saattan beri de TEM'in Ankara istikameti ulaşıma kapalı bulunuyor.

Dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, Çankırı-Ankara karayolunun Sülüklü mevkii ve Kızılırmak ilçesi yol ayrımının kapanmasına neden oldu. Akşam saatlerinden bu yana ulaşım sağlanamayan karayolunda jandarma ekipleri geçişlere izin vermiyor.

Karayolları Bölge Şefliği'ne ait iş makinaları yollarda kalınca, Çankırı İl Özel İdaresine ait kepçe ve greyderler yol açma çalışmalarını desteklediği belirtiliyor.

Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çankırı Merkez ve bir çok ilçe ve köylerde okullar, kar ve tipi nedeniyle 1 gün tatil edildi. Yapılan açıklamada, özürlü ve hamile personelinde 1 gün idari izinli sayıldığı bildirildi.

Bursa

Bursa'da, 10 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandı.Bursa-İzmir yolu Acemler Köprüsü üzerinde oluşan buzlanma nedeniyle, 5 otomobil ile işçi taşıyan 3 otobüs ve 2 minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Kazada yaralanan İbrahim Tahana, Miraç Özmen, Serdar Kayacık, Bahriye Tahra, Tuğba Üstüner, Aynur Saitoğlu, Ramazan Can Ayalp, Abdurrahman Temiz, Cenk Arabacı, ambulanslarla Bursa ve Çekirge Devlet hastanelerine kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Öte yandan; Acemler Köprüsü, kaza nedeniyle bir saati aşkın süreyle ulaşıma kapalı kaldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesini birbirine bağlayan yolun 40. kilometresinde, kara saplanan 5 araçta 4 saat boyunca mahsur kalan 17 kişi, belediye ekiplerince kurtarıldı.Jandarma ekipleri, akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşımda aksamaların meydana geldiği Edremit-Yenice karayolunu, 10. kilometreden itibaren tedbir amaçlı olarak trafiğe kapattı.

İlerleyen saatlerde, karayolunun, dik rampaların bulunduğu Kazdağları kesiminde bazı araçların kara saplandığı ve 17 vatandaşın mahsur kaldığı ihbarı geldi.

Edremit Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri ve Zabıta müdürlüklerinin personelinden oluşturulan kurtarma ekibi, iş makinelerinin yardımıyla yolu açarak 4 saatlik çalışmanın ardından yolun 40. kilometresindeki Deve Boynu bölgesinde mahsur kalan 1 otomobil, 1 kamyonet ve 3 akaryakıt tankerine ulaştı.

Ekipler, araçlarda mahsur kalan 17 vatandaşa, ilk olarak yiyecek, içecek ve su ikram etti.

Vatandaşlar, daha sonra, Edremit'e getirildi.

Kar yağışı nedeniyle kayarak kara saplanan araçlar, Fen işleri Müdürlüğüne ait kepçe tarafından çekilerek kurtarıldı.

Greyderler ise yol üzerinde biriken karları küreyerek yolun ulaşıma elverişli hale gelmesi için yoğun çaba sarfetti.

Yoğun kar yağışı olan ve dik rampaların da bulunduğu Edremit-Yenice karayolunda ekipler, iş makinelerinin de yardımıyla, özellikle tanker ve kamyonları çelik halatlarla çekerek sürücülere yardımcı oldu.