İş Adamları Yeşil Pasaport İstiyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yapılan gündem dışı konuşmalarda, kaybolmaya yüz tutan bakkallar ve iş adamlarının yurt dışına çıkışlarında yaşadıkları vize sorunları konuşuldu.

İş Adamları Yeşil Pasaport İstiyor
Samsun TSO Davut Altan Meclis Salonu 'nda düzenlenen meclis toplantısına Meclis Başkanı Sedat Demirci başkanlık etti. Yönetim kurulu üyeleri ve üyelerin hazır bulunduğu toplantının başında gündem dışı söz alan işadamı Mustafa Kemal Demirbaş, büyük marketlerin küçük bakkalları yok ettiğini söyleyerek, bakkallara sahip çıkılmasını istedi. Demirbaş, 'Bakkalların gözlerinin önüne gelmişler, büyük marketleri açmışlar. Ne olacak bizim bakkallarımız? Mahallede 'bu ay veremeyeceğim' diyorduk, şimdi büyük marketlere bunu diyebiliyor muyuz? Halkımız aynı seviyede değil, ay başını zor getirenler var. Bu insanlara bakkal lazım. Biz bakkalları öldürecek miyiz? Büyüklerimizden rica ediyoruz, şehrin göbeğine marketleri vererek, bir firmanın 30 tane mağaza açmasına mani olsunlar. Her köşe başına bir tane büyük market açarak esnaflarımızı öldürmeyelim ' dedi.

Mustafa kemal Demirbaş'a destek veren işadamı Fahrettin Ulusoy, 'Son dönemde Bayram Akyüz'ü kutluyorum. O devlere alternatif olmak için 5-6 tane yerel marketçi bir araya geldiler, bir toptancı market kurdular. Bu tip girişimlerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi lazım. Değişimi durduramazsınız ama değişeme ayak uydurmak için bir araya gelin, bir şeyler yapın. Çalışana, iradesi olana, sebat edene her şey var ' diye konuştu.İş adamlarının özellikle yurt dışına çıkışlarda vize sorunu yaşadıklarını ve yeşil pasaport verilmesi konusunda en üst düzeyde girişimde bulunmalarına rağmen bu sorunun giderilemediğini belirten TSO Başkan Yardımcısı Servet Keskinsoy, 'Yeşil pasaportun en elzem verilmesi gereken grup kesinlikle sanayici, tüccar ve iş adamlarıdır. 'Acaba vize alabilir miyim, alamaz mıyım' diye endişe eden bir tüccar nasıl ihracatı artıracak, nasıl bir fuara gidecek ve yeni fikirler geliştirecek? Bu büyük bir derdimiz ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA