İranlı İşadamları İzfaş’ı Ziyaret Etti

Tahran Ticaret, Sanayi ve Maden Odası’nın 25 kişiden oluşan ticaret heyeti, bugün imzalanacak işbirliği anlaşması öncesi İZFAŞ’ı ziyaret etti.

İranlı İşadamları İzfaş’ı Ziyaret Etti
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Vevkili Mehmet Şakir Örs, Tahran ticaret heyetini İZFAŞ 'ta konuk etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “İEF, 80 yıllık geçmişiyle sosyal kültürel en önemli ticaret organizasyonudur. Böylesine tarihsel bir geleneği İZFAŞ sürdürmektedir. İEF dışında Marble, IF Wedding Fashion İzmir, Travel Turkey İzmir Fuarı gibi önemli organizasyonlarımız vardır” dedi.

İran 'ın 1935 yılından beri İEF 'nin katılımcısı olduğunu kaydeden Örs, “Bu nedenle fuarcılık, ticaret ve dostluk ilişkimiz çok derinlerdedir. 1935 yılından günümüze kadar zaman zaman ara verilmiş olsa da İran İEF 'ye katılmıştır. 1986 yılından bu yana gerek ülke katılımı, gerek firma bazında, gerek sanatsal etkinlikleri, gerekse delegasyon olarak ara vermeden fuarlarımıza katılmaktadır. Günümüze kadar 47 kez fuarımıza iştirak etmiştir. Bu önemli tarihsel bir birikimdir. Aynı zamanda Marble, IF Wedding Fashion İzmir, Travel Turkey İzmir fuarlarına da katılmaktadırlar. Yeni projelerimiz arasında yer alan Plastech Fuarı 'na İran 'dan katılımın yüksek olacağı kanaatindeyiz. Son yıllarda fuarcılığımıza ve ticaretimize bağlı olarak İran 'dan daha çok katılım görmekteyiz ve bunun da artmasını istemekteyiz” diye konuştu.

Tahran Ticaret, Sanayi ve Maden Odası Başkan Vekili ve Taşımacılık Komisyonu Başkanı Masoud Khansari, ticaret heyeti başkanı olarak yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Ticari, kültürel antlaşmamızın daha da fazla olacağına inanıyorum. Bu işin artması için firmaların birbirlerini tanıması gerekli bunun da yeri fuarlar. Bu yüzden fuarlar çok önemli. Fuarlara katılmak, ürünlerimizi tanıtmak, diğer firmaları tanımak önemli. Bizim için çok iyi bir zamanlama. Plastech, Travel Turkey gibi fuarlar bizim için çok ideal. Bu ihtisas fuarlarına katılmak çok önemli. 1935 yılından beri fuarlarınıza gidip geliyoruz. Diliyorum ki bunun devamı daha güzel ve daha fazla olsun.“
Kaynak: İHA