İran-Türkiye-Avrupa Doğalgaz Boru Hattın Domaniç'ten Geçecek

İran-Türkiye-Avrupa doğalgaz boru hattı projesinin, Kütahya'nın Domaniç ilçesinden geçmesi, ilçe halkını mutlu etti.

İran-Türkiye-Avrupa Doğalgaz Boru Hattın Domaniç'ten Geçecek
Proje kapsamında Çevresel Etki Değerlendirme sürecine halkın katılımını sağlamak ve faaliyet hakkında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla Kütahya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri Domaniç Belediyesi Konferans Salonu 'nda bir toplantı düzenledi.

Toplantıda proje sorumlusu tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Konuya ilişkin söz alan Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, boru hattının geçiş istikametindeki alabalık üretim tesislerinin gözetilmesi gerektiğini çünkü bu tesislerin büyük yatırımlar olduğu ve Domaniç 'in ekonomisi için korunması gerektiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Yakup Yardımcı 'da söz alarak ilçeden geçecek boru hattından ilçe olarak istifade edilip, edilemeyeceğini edildiği takdirde Domaniç 'te kış günlerinde meydana gelen hava kirliliği ve flora yönünden ilçede yetişen ender bitkiler için yararlı olacağını belirtti. Yetkililer, konuların dikkate alınacağını ancak Domaniç olarak ilçeden geçecek boru hattından gaz almanın mümkün olamayacağını ancak EPDK 'ya müracaat edilerek bu konu hakkında bilgi alınabileceğini bildirdi.
Kaynak: İHA