İnönü Üniversitesi'nde Sportif Tırmanış Duvarı Açıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yürüttüğü 'Zirveye Birlikte Tırmanalım' projesi kapsamında yaptırılan sportif tırmanış duvarı törenle açıldı.

SODES projesi çerçevesinde İÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda yaptırılan sportif tırmanış duvarının açılış törenine Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. Süheyla Ünal, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve Gençlik Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı da katıldı. Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, Türkiye'de birçok bölgede böylesi sosyal teşvikler yapıldığını belirterek, bu tesisin açılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan da tırmanış duvarından, bu spora hevesli pek çok sporcunun yararlanabileceğini belirtti. Duvarın bireyde denge, esneklik, özgüven gibi özellikleri geliştirdiğini vurgulayan Arslan, Türkiye'nin kapalı alandaki en yüksek ve büyük duvarının 3 bölümden oluştuğunu ifade etti. İlk bölümün hız duvarı olduğunu, 3 metre genişlikte ve 10,5 metre yükseklikte bulunduğunu anlatan Arslan, ikinci duvarın ise ''Lider tırmanış duvarı'' olarak nitelendirildiğini belirtti. Arslan, buranın da 5 metre genişliğe, 12 metre yüksekliğe ve yüzde 48 eğime sahip olduğunu kaydetti. Üçüncü duvarın ise ''Kısa tırmanma duvarı'' olarak tanımlandığını dile getiren Arslan, buranın yeni başlayanlar için elverişli olduğunu ifade etti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da İnönü Üniversitesi'nde böyle bir tesisin yapılmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Karaca, ''Bu duvar Malatya'da dağcılık sporu açısından bir hareketliliğin başladığının kanıtıdır.'' dedi.