İhracat Artış Rekortmeni Manisa, Dört Programa Evsahipliği Yapacak

Türkiye’de son 10 yılda ihracatını yüzde bin 632 arttırarak rekor kıran Manisa, yarın (1 Mart) dört önemli programa evsahipliği yapacak.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Lojistik Merkezi 'ndeki ilk programda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 Şubat ayı ihracat rakamlarını açıklayacak. Bu toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın da katılması bekleniyor. Ayrıca Manisa 'da 2011 yılında sanayi ve tarım sektörlerinde en çok ihracat yapan ilk üç firmaya başarı ödülü verilecek.

Dünya devlerinin üretim merkezi olan MOSB, yeni bir dünya devini bünyesine katacak. İtalyan pastacı Pietro Ferrero 'nun, 1946 'da Alba 'da bir aile şirketi olarak kurduğu Ferrero, imal ettiği Nutella, Kinder Suprise, Ferrero Rocher gibi ürünleriyle 2010 yılında 8,52 milyar dolar ciroya ulaştı ve dünyanın dördüncü büyük çikolata üreticisi konumuna geldi. Ferrero, 38 şirketi ve 19 fabrikasıyla 100 'den fazla ülkede, yaklaşık 22 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Ferrero Çikolata, MOSB 'de yeni fabrikasının temelini törenle atacak. Törenine Başbakan Yardımcısı Arınç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı katılacak. Ajansın desteğiyle MOSB 'de yapılan yeni yatırımlarla ilgili olarak Bakanı Ergün ve Aycı'nın konuşmacı olarak katılacağı bir tanıtım toplantısı da düzenlenecek.

İkinci törende ise İstanbul Sanayi Odası 'nın 2010 yılında Türkiye 'nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan, MOSB'de faaliyet gösteren 32 firmanın başarıları ödüllendirilecek. MOSB 'deki tarihî günde son ödüller vergi rekortmenlerine verilecek. İldeki Kurumlar ve Gelir vergileri rekortmenlerinin ödül törenine, Başbakan Yardımcısı Arınç ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılacak.

1 Mart 2012 'nin Manisa açısından tarihî bir gün olacağını belirten MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Türkiye 'de son 10 yılda ihracatını en fazla arttıran il olan Manisa 'nın başarılarının tesadüfi olmadığını kamuoyuna göstermek istediklerini söyledi. İlin 2001 yılında 200 milyon dolar seviyesinde olan ihracatını 2011 yılında yüzde bin 632 oranında arttırarak 4,3 milyar dolara çıkardığını vurgulayan Türek, “Bu başarımızı, Manisa 'ya yapılacak yeni yerli ve yabancı yatırımlarla arttırarak sürdürmek istiyoruz. Türkiye 'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine 30 milyar dolar katkı sağlayan bir kent olmak istiyoruz.” dedi.