Heyelana Karşı Çalışmalar İmece Usulü Yürütülüyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde aşırı yağışlar sebebiyle heyelan tehlikesi yaşayan Gülen Koleji ve çevresindeki binalar için belediyeler ve İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu.

İsmet İnönü Mahallesi Gülen Koleji üzerindeki arazide meydana gelen heyelan riskini gidermek amacıyla, Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İskenderun merkez, Sarıseki, Karayılan ve Bekbele belediyesi de iş makinelerini göndererek çalışmalara destek veriyorlar.


İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Sarıseki Belediye başkanı Bülent Özer, belediye yetkilileri, Gülen Koleji 'ne gelerek çalışmaları yakından takip ettiler.


İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, imece usulü ile el birliği içerisinde İsmet İnönü mahallesinde aşırı yağışlar nedeniyle heyelan tehlikesi oluşturan bölgede çalışma başlattıklarını belirterek, “Otoban yolunun hemen altında oluşan menfez ve doğal dere yatakları tehlike arz etmektedir. Heyelana karşı Özel İdaremiz başta olmak üzere çevre belde belediyelerimizin de desteği ile çalışmalarımız hızlı bir şekilde devem ediyor. Bu bölgenin imar ve gerekli tehlikelere karşı jeoloji mühendislerimizde çalışıyor” dedi.


Sarıseki Belde Belediye Başkanı Bülent Özer ise, 2 kamyon ve 1 kepçe ile Gülen koleji çevresindeki çalışmalar destek verdiklerini belirterek, “İskenderun halkı olarak el birliği içerisinde başta Gülen koleji olmak üzere çevresindeki binaları heyelan tehlikesine karşı gerekli çalışmalar yapılacaktır” ifadesini kullandı.

Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü ise “Aşırı yağışlardan sonra gerekli yetkili birimlere bilgi verdik. Sağolsun eğitim yuvamız başta olmak üzere çevre binaların heyelana karşı herkes el birliği ile üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getiriyor. Bu konuda başta özel idare yetkileri olmak üzeri İskenderun, Sarıseki, Karayılan ve Bekbele belediyelerimiz de iş makineleri ile çalışmalara destek verdikleri için teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.