Hatay’da Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Etkili Oldu

Hatay’da dün geceden itibaren kendini hissettiren sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar sonrasında sel sularının çekilmeye başladığı köyler bir kez daha su altında kaldı.

Reyhanlı 'ya bağlı Karacanlık Köyü, sağanak yağış ve Suriye 'nin Zeyzum Barajının kapaklarını açması neticesinde yine sular altında kaldı. Köydeki su seviyesinin 1 metreye ulaştığı öğrenilirken, taşkın alanında bulunan ve yaklaşık 1 aydır taşkın suları nedeniyle hava trafiğine kapatılan Hatay Havaalanında da su seviyesinin yükselmesi bekleniyor.

TAŞKIN SULARI NEDENİYLE HAVAALANINDA ÖNLEMLER ARTTIRILDI
Amik Ovasının göl aynasına yapılan Hatay Havaalanı taşkın suları nedeniyle sular altında kalmış çevre illerden gelen motopomplar yardımıyla pist ve aprondaki taşkın suyunun çekilme işlemleri sürerken kendini hissettiren sağanak yağış bir kez daha Havaalanı için tehdit oluşturdu. Yetkililer, Suriye 'nin Asi Nehri üzerinde bulunan Zeyzum Barajının kapaklarını açtığını ve bırakılan suyun 20 saat içerisinde Hatay Havaalanına gelme ihtimali olduğunu belirttiler. Geçen 15 saat içerisinde su tahliye çalışmalarıyla birlikte Hatay Havaalanının yeni dalga taşkın suyundan etkilenmemesi için kalan 5 saatlik sürede önlemlerin arttırıldığı da alınan bilgiler arasında yer aldı. Bu arada 3 Mart 2012 günü hava trafiğine açılması planlanan Hatay Havaalanının taşkın suları nedeniyle hava trafiğine 14 Mart tarihine kadar ertelenmesinin planlandığı da alınan bilgiler arasında yer aldı.
26-27 Şubat tarihlerinde İl 'de metrekareye 55 kilogram yağış düştüğü bilgisini veren Hatay Meteoroloji Müdürlüğü kentte rüzgârın hızını deniz açıklarında 70-90 km saat karada ise 40-60 km saat olarak belirledi.

Şiddetli rüzgar 1 günlük kar yağışında zarar gören ağaçların kent genelinde devrilmesine neden olurken bazı evlerin de çatılarının uçmasına neden oldu. Şiddetli rüzgâr nedeniyle kentte elektrik telleri de koptu.

KARACANLIK YİNE SULARA GÖMÜLDÜ
Ocak ayının son günlerinde kendini hissettiren sağanak yağışa birde Suriye 'nin Zeyzum Barajının kapaklarını açmasıyla birlikte yükselen Asi Nehri geçtiği noktalarda taşkınlara neden oldu.
Son 1,5 aylık süreçte 4 kez üst üste sular altında kalan Karacanlık Köyü dün geceden itibaren şiddetlenen yağışla bugün sabah saatlerinde bir kez daha sular altında kaldı.