Hakkari Çarşı Merkezi Sular Altında Kaldı

Hakkari'de, etkisini gösteren güneşli havadan dolayı eriyen kar çarşı merkezini sular altında bıraktı.

Hakkari Çarşı Merkezi Sular Altında Kaldı
Kar suyunun geçit vermediği Bulvar Caddesi kullanılamaz hale gelirken, birçok esnaf da ellerindeki küreklerle iş yerlerine girmek üzere olan suyu temizleme telaşı içerisine düştüler. Bu sırada oradan geçmekte olan Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir'e sitemde bulunan bazı esnaflar, 'Sayın başkanım halimizi görüyorsunuz, kar suyu caddeyi ne hale getirdi? Neden çalışma yok? ' dediler.

Bunun üzerine, altyapının bu hale gelmesinin belediye ile bir alakasının olmadığını söyleyen Başkan Yardımcısı Demir, 'Bu yol çalışması başladığından bugüne kadar yoğun kar yağışı nedeniyle burada su birikiyor. Bundan kaynaklı biz birkaç defa yolu yapan müteahhitlerle görüştük, görüşmelerimiz sonucunda şu an müdahale etmeyeceklerini belirtiler. Ama sürekli belediye olarak biz müdahale ediyoruz. Vidanjör aracımızla suyu biz çekiyoruz, ama kesin bu yola İl Özel İdaresi'nin müdahale etmesi gerekiyor. Çünkübu yol daha bize devredilmemiş. Bu yolun çalışması bittiğinden bu yana sürekli esnaftan tepki alıyoruz. Vatandaş caddenin belediyeye ait olduğunu biliyor. Her gün bu suları çekmek için iş makinelerimiz çalışıyor ' dedi

Yolu yapan firma yetkilileri ise, kar ve yağmur suyu için yaptıkları olukların önünün kapandığını ve bu yüzden çarşı içinin su altında kaldığını belirttiler.
Kaynak: İHA