Gümüş Hırsızları Güvenlik Kamerasında

Beşiktaş’ta bir gümüş dükkanını soymaya çalıştıktan sonra polisle girdikleri kovalamacada kaza yapınca yakalanan hırsızlık zanlıları adliyeye sevk edildi.

Benzer şekilde iki ayrı gümüş dükkanından daha soygun yaptıkları tespit edilen 4 zanlının soygun bölgelerindeki ve gümüşleri sattıkları anın görüntüsü güvenlik kameralarına yansıdı.

Ortaköy Mecidiye Mahallesi Vapur İskelesi Sokak'ta bulunan gümüşçü dükkanına 2 gün önce gece gelen yüzleri maskeli iki kişi vitrinindeki takı ve kolyeleri çalmak istedi. Hırsızlar dükkan camını demir levyeyle kırmaya çalışırken güvenlik alarmı devreye girince aynı binanın üçüncü katında oturan iş yeri sahibi Nergis P. durumu polise bildirdi.

Alarmın devreye girmesiyle bölgeye hareket eden polis ekipleri ile zanlılar arasında kovalamaca yaşandı. Zanlıların bulunduğu araç, Zincirlikuyu mevkiinde virajı alamayarak kaza yaptı. Araçtaki Hasan Cem S., Gökhan Y., Cafer B. yakalanarak gözaltına alındı. Kaçmayı başaran Emrah K. da daha sonra Kağıthane 'de yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği 'nde sorgulaması yapılan zanlıların Fatih 'te bulunan bir gümüşçü dükkanından 3 Şubat 2012 tarihinde 15 bin liralık, Beyoğlu 'ndaki bir gümüşçüden de 20 Şubat 2012 tarihinde 90 bin liralık gümüş çaldıkları tespit edildi.

Zanlıların gümüşçü dükkanlarına gelişleri, dükkana girmeye çalışmaları, bölgedeki hareketleri, zanlılardan birinin çaldıkları gümüşleri satma anında güvenlik kameralarına yakalandıkları ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı, İstanbul Adliyesi 'ne sevk edildi.