Gül ve Berdimuhammedov Türkmenistan Parkı’nı Açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile Dikmen Vadisi Türkmenistan Parkı ve Türkmen yazar, şair ve felsefeci Mahtumkulu heykelinin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bir yerde, sevgimizi 'kemik kardeşliğimizi ' ispatlamak için bu parkı açıyoruz.” dedi.


Dikmen Vadisi Türkmenistan Parkı ve Türkmen yazar, şair ve felsefeci Mahtumkulu Parkı 'nın açılışına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek katıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün çok mutlu olduklarını belirterek, 20 sene önce bugün Türkmenistan'ın bağımsızlığını kazandığını dile getirdi. Gül, o gün Türkmenistan 'ı ilk tanıyan ve diplomatik ilişkileri geliştiren ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Gül, “Şimdi bu bağımsızlığın 20. yılında değerli kardeşim Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, ülkemizi ziyaret etti. Çok güzel görüşmeler yaptık. Bir de onun 20. yıl dönümünde Türkmenistan Parkı 'nı açıyoruz. Bir yerde, sevgimizi 'kemik kardeşliğimizi ' ispatlamak için bu parkı açıyoruz. Bu ilelebet çocuklarımızın dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirecektir. Biz, bir milletin farklı farklı devletleriyiz. Aslında ikinin üzerinde devletimiz var. Bu devletlerle bir farkımız yok. Hepimiz aynı milletin çocuklarıyız. Bu sevgiyi muhabbeti ve şuuru burada da gösteriyoruz.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Gül ve Berdimuhammedov, Türkmenistan Parkı ve Türkmen yazar, şair ve felsefeci Mahtumkulu Parkı 'nın açılışını gerçekleştirdi.