Gördesli Hayırseverlerden Eğitime Büyük Destek

"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası kapsamında Manisa Valiliği, Gördes Kaymakamlığı ve hayırseverler arasında Gördes Beğel köyüne anasınıfı, Gördes ve Güneşli beldesine birer anaokulu ile Gördes’e 200 öğrencilik pansiyon yapılması amacıyla Valilik makamında protokol imzalandı.

Gördesli Hayırseverlerden Eğitime Büyük Destek
Protokol imza törenin Vali Halil İbrahim Daşöz, Gördes Kaymakamı Davut Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol, Güneşli Belediye Başkanı Rıza Dilcan, Gördes Beğel Köyü Muhtarı Tahir Bodur, Gördese Hizmet Derneği Başkanı Ali Öğretici, Gördes Yüksekokul Öğrencilerine ve Okullarına Yardım Derneği Başkanı Ali Dedeler ve hayırsever Kudret Yücesoy hazır bulundu.

Protokol imza töreninde açıklama yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, 'Eğitime Yüzde Yüz Destek ' kampanyası çerçevesinde Gördes ve Manisa için çok önemli 4 protokolü imzalayacaklarını ifade etti. Vali Daşöz, “Bugün imzaladığımız 4 protokolün toplam maliyeti 3 milyon TL civarındadır. 2003 yılında hayata geçirilen Eğitime Yüzde 100 destek Kampanyası çerçevesinde Manisa 'da imzalanan 151. protokol oldu. Bugüne kadar bin 315 derslik, 9 atölye protokolü imzalandı. 151. protokolün toplam maliyeti yaklaşık 140 milyon TL 'dir” dedi. 'Eğitime Yüzde Yüz Destek ' kampanyası çerçevesinde 2012 yılında 8 protokol imzalandığını belirten Vali Daşöz, “41 derslik protokolü oldu. Bunların toplam maliyeti yaklaşık 8,2 milyon TL 'dir. Manisa halkının bu şekilde işbirliği içersinde olması mutluluk verici bir durum. Çocuklarımız, devletimiz, halkımız adına emeği geçen hayırseverlere, belediyelere, kaymakamlara teşekkür ediyorum” dedi.Konuşmaların ardından Vali Daşöz, kaymakam, Gördes ve Güneşli Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü ve Beğel Köyü Muhtarı protokolü imzaladılar.

GÖRDES 4 DERSLİKLİ 100 ÖĞRENCİLİ ANAOKULU

Manisa Valiliği, Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediye Başkanlığı ve Gördese Hizmet Derneği arasında imzalanan protokolle Gördes ilçesine 4 derslik 100 öğrencilik anaokulu inşaatı yapılacak. İnşaatın tüm giderleri dernek tarafından karşılanacak. İl Özel İdaresi 45 bin TL destekte bulunacak. Geri kalan işler Gördes Belediyesi 'nce gerçekleşecek. Anaokuluna derneğin önereceği isim verilecek.

GÖRDES BEĞEL ANASINIFI İNŞAATI


Manisa Valiliği ve Gördes Kaymakamlığı, Gördes Beğel Köyü Muhtarlığı arasında imzalanan protokolle Gördes ilçesi Beğel köyünde 1 derslik, 1 dinlenme odasından oluşan anasınıfı inşaatı yapılacak. İnşaatın tüm giderleri Beğel Köyü Muhtarlığı tarafından karşılanacak. İl Özel İdaresi 20 bin TL destekte bulunacak. Yapılacak olan anasınıfına Beğel İlköğretim Okulu Anasınıfı ismi verilecek.

GÜNEŞLİ KASABASINA 4 DERSLİK 100 ÖĞRENCİLİK ANAOKULU

Manisa Valiliği, Gördes Kaymakamlığı, Güneşli Belediye Başkanlığı ve hayırsever Kudret Yücesoy arasında imzalanan protokolle Gördes ilçesi Güneşli kasabasına 4 derslik 100 öğrencilik Anaokulu yapılacak. Hayırsever Kudret Yücesoy, 100 bin TL katkıda bulunacak. İl Özel İdaresi 25 bin TL 'lik destek verecek. İnşaatın eksik kalan işleri Güneşli Belediye Başkanlığınca yapılacak. Yapılacak olan anaokuluna Necla-Kudret Yücesoy Anaokulu ismi verilecek.

GÖRDES 200 ÖĞRENCİLİK PANSİYON İNŞAATI

Manisa Valiliği, Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediye Başkanlığı, Gördes Yüksekokul Öğrencilerine ve Okullarına Yardım Derneği arasında imzalanan protokolle Gördes 'e 200 öğrencilik pansiyon yapılacak. İnşaatın tüm giderleri dernek tarafından karşılanacak olup, inşaatın hafriyat ve alt yapısını, çevre düzenlemesini, kanalizasyon ve su bağlantılarını Gördes Belediye Başkanlığı yapacak. Yapılacak olan pansiyona derneğin önereceği bir isim verilecek. Pansiyonun yaklaşık maliyeti 2 milyon 600 bin TL 'dir.
Kaynak: İHA