GESOB Başkanı Kara: Ordu ve Giresun'u Kapsayacak Bir Kalkınma Ajansı Kurulmalı

Giresun Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DKOA)'nı eleştirerek, mutlaka Ordu ve Giresun'u kapsayacak bir kalkınma ajansının kurulması gerektiğini ifade etti.

Kara, 'Ortak menfaatlerde birleşerek daha gelişmiş, daha müreffeh bir duruma gelinmesi için Giresun ve Ordu birlikte hareket etmelidir. 'diye konuştu.

GESOB Başkanı Ali Kara, yaptığı açıklamada, '5449 sayılı kanun ile kalkınma ajansları kuruldu. İller ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırması hedeflenen bu ajanslardan Türkiye'de 26 tane bulunmakta. Doğu Karadeniz Bölgesi dışındaki bu ajanslar bir, iki ve üç ili kapsayacak şekilde oluşturuldu. Ama ne talihsizlik ki Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 6 il bir ajans içerisinde. Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Ordu. Türkiye 'de 6 ille temsil edilen başka kalkınma ajansı yok. Doğu Karadeniz Bölgesi 'nde menfaatleri birbirlerinden ayrı olan 6 ilin birleşiminden ne hedeflenmek istendiğini anlamadık. Biz Giresun ve Ordu'yu kapsayacak bir ajans kurulmasından yanayız. Daha fazla hizmetin bu yöre insanına sunulması için bu zaruridir. 'diye konuştu.

GESOB Başkanı Ali Kara, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne getirilmesi planlanan demiryolu hattı için en uygun güzergahın Erzincan-Gümüşhane-Giresun Tirebolu olduğunu yineledi. Kara, projenin istedikleri gibi yapımını sağlamak için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Ali Kara, ayrıca, Giresun'da düzenlenen demiryolu çalıştayına katılmadığı halde açıklamalarda bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın'a tepki gösterdi.