FÜ'de 'ABD'de Eğitim ve Fulbright Bursları' Konferansı

Amerika'da burslu eğitim görmek isteyen Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri yararına Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından bir bilgilendirme konferansı yapıldı.

FÜ'de 'ABD'de Eğitim ve Fulbright Bursları' Konferansı
Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Temizer konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Fırat Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şen, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Amerikan Programları Sorumlu Asistanı Mevlüde Bakır, Fulbright Eğitim Komisyonlarının amacı kültürel değişim programları ile ülkeler arasındaki barış ve karşılıklı anlayışa katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Bakır, 'BizTürkiye Fulbright Eğitim Komisyonu olarak hem Türk hem de Amerikan vatandaşlarına karşılıklı olarak yüksek öğrenim araştırma bursu ve üniversite öğrencilerine Amerika'da ki eğitimin her seviyesiyle ilgili olarak ücretsiz objektif danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bütün Fulbright Eğitim Komisyonlarının amacı kültürel değişim programları ile ülkeler arasındaki barış ve karşılıklı anlayışa katkıda bulunmaktır ' şeklinde konuştu.

Fullbright Bursu ile daha önce Amerika'da eğitim görmüş Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalın Kılıç Türel ise, öğrencilere Fullbright Burs programlarına başvurmaları noktasında çeşitli bilgiler verdi.
Kaynak: İHA