Eski Başkanlar Deneyimlerini Paylaştı

İzmir’deki kent sorunları ve gazetecilik konusunda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileriyle tartışan Bornova, Aliağa ve Zeytindağ eski belediye başkanları, belediyelerin kaynak sorunlarından kentin özelliklerine; parlamenterlerin dokunulmazlığından gençlerin belediyelerden beklentilerine kadar birçok konuda düşüncelerini aktardılar.

Eski Başkanlar Deneyimlerini Paylaştı
.Ege Ajans 'ın organizasyonuyla, Aliağa Belediyesi eski başkanı Hakkı Ülkü 'nün moderatörlüğünde gençlerle görüşlerini paylaşan İzmir Belediye Başkanları Birliği-Derneği Başkanı Cengiz Bulut ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çiftçi, yasal düzenlemelerde değişen koşullar ve gelişen kentleri, sorunları ve sorumluluklarıyla tartıştı. Belediye Başkanlarının siyasetçi kişiliğinden, yerel siyaset ve parlamentoya kadar uzanan çizgide milletvekillerinin dokunulmazlığı konusuna da değinen Cengiz Bulut, “Parlamenterin dokunulmazlığına dokunulmamalıdır. Hatta sadece milletvekillerinin değil özgürce görev yapabilmeleri için gazetecilerin de dokunulmazlığı olmalıdır” dedi. Hakkı Ülkü ise parlamenterlerin dokunulmazlığının “Kürsü dokunulmazlığı” ile sınırlı kalması gerektiğini savundu. Ülkü, konuyla ilgili olarak kendi siyasi yaşamından da örnekler verdi.

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GELİŞTİ

Son zamanlarda belediyecilik anlayışının geliştiğini belirten İzmir Belediye Başkanları Birliği-Derneği Başkanı Cengiz Bulut, “ 1983 'ten itibaren değişen kanunlar ile birlikte belediyelerin gelirleri arttı. Bu artış mahallelere kadar yansıdı. Alt yapı gelişti” dedi.

“PARLAMENTERLER KISRAK GİBİ ÖZGÜR OLMALIDIR”

Dokunulmazlık konusunda olumlu görüş bildiren Bulut, “Bugün mecliste 550 vekil var bunların hepsinin dokunulmazlığını kaldırırsanız işlerlilik ortadan kaybolur. Bırakın vekilleri gazetecilerin bile kısrak gibi özgür olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.Toplantının sonunda öğrencilerle diyaloğa devam eden konuklar öğrencilerle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA