Erzurum'un En Hayırlı Projesi

Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan ve başarılı bulunarak imzası atılan "Yoksul Çocuklara Kış Sporları Merkezi" projesi Erzurum için en hayırlı projelerin başında geliyor.

Erzurum'un En Hayırlı Projesi
Belediye Başkanı Ali Korkut, amaçlarının kış sporlarına katılımı mümkün olamayacak kesimlere fırsat eşitliği sunmak olduğunu söyledi. KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, 'Erzurum için en hayırlı proje. Yoksul kesimlerin kış turizmiyle entegre olabilmesinin önünü açacak proje için Başkan Ali Korkut'u tebrik ediyorum ' dedi.Yoksul Çocuklara Kış Sporları Merkezi Projesi KUDAKA desteğini alırken, projenin hitap edeceği kesimler dikkate alınınca şehir için en hayırlı proje değerlendirmesini de hak etti. Proje, Yakutiye Belediyesi tarafından Palandöken kayak merkezinde mevcut tesisin yenilenmesi, modern ve çağdaş bir yapıya kavuşturulmasını hedefliyor. Proje kapsamında bu yaz tamamlanacak tesis, 250 kayakçıya aynı anda hizmet verebilecek, soyunma, giyinme odaları, banyo, tuvalet, kafeterya gibi alanları içerisine barındıracak. Kış sporlarına önem verdiklerinin altını çizen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, projenin hedefinin yoksul kesimlere spor yapma imkanı sunmak olduğunu söyledi. Korkut, 'Bu yıl 100 kadar çocuğumuza kayak yaptırdık. Projenin tamamlanmasıyla 250 yoksul kesimden gelen çocuğumuza bütün kayak malzemeleri ve diğer imkanların sunulacağı kayak kursları açacağız. İlerleyen yıllarda şehrin her kesimi kayakla tanışmış olacak. Bunun bir anlamı da ekonomik nedenlerden dolayı kayak sporuna uzaktan bakma durumunda olan kesimlere fırsat eşitliği sunmuş olacağız. Sosyal devlet ve belediyeciliğin gereklerinden biri de her kesime hizmet sunabilmek ve bazı alanlarda fırsat eşitliğini sağlayabilmektir. Bunu başarabilirsek, kendimi mutlu hissedeceğim ' şeklinde konuştu.

ALTAN, 'ENTEGRASYON SAĞLANIR '
Projenin imza töreninde konuşan KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, Yakutiye Belediyesinin çok başarılı iki proje sunduğunu hatırlatarak, 'Biri asıl, diğeri yedek listede iki değerli proje. Kendi imkanlarıyla kış sporlarına katılamayacak olan dezevantajlı grupların bu şekilde kış sporlarına katılımlarının sağlanması, bu şekilde topluma entegrasyonun sağlanması hem ekonomik ve sosyal anlamda çok önemli. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Bir yerde o yörenin insanları, oranın halkı turizmin içinde olmaz ise turizm gelişmez. Bu proje kış sporlarının yaygınlaşması ve gelişmesi için çok önemli bir projedir. Bu bağlamda Yakutiye Belediye Başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah hayırlı olur ' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA