Erzurum Teknik Üniversitesi Vakfının Kuruluşuna Destek

Erzurum Teknik Üniversitesi Vakfı’nın kuruluşu münasebetiyle İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Vakfının Kuruluşuna Destek
Kadıköy Hilton Otel 'de gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Milli Türk Talebe Birliği Eski Genel Başkanı ve Erzurum eski milletvekili Rasim Cinisli, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, Erzurum Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfi Yücelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Mehmet Hilmi Sezer, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı eski başkanlarından Mete Kılıç, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Doğu Anadolu İhracatcılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, ERATÜN Başkanı Fatih Şener, MÜSİAD Erzurum Başkanı Mustafa Güvenli, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Temel, Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Okulu Müdürü Prof. Dr. Haluk Harun Duman, sinema sanatçısı Recep Cinisli, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte çok sayıda Erzurumlu bürokrat, iş adamı ve akademisyen katıldı.

ATALAR, ETÜ BİZİ HEM SEVİNDİRDİ, HEM DE SORUMLULUK YÜKLEDİ

Gecenin açılış konuşması toplantının hamisi ve ev sahibi sıfatlarıyla İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar tarafından yapıldı.Konuşmasında Erzurum 'dan uzakta olmalarına rağmen Erzurum 'u asla unutmadıklarını vurgulayan Atalar, Vakıf olarak Erzurum 'a yapılacak her türlü hizmete katkı sağlamaya hazır olduklarının altını çizdi. Eğitimin önemine olan inancına binaen Erzurum Teknik Üniversitesi 'nin kuruluşu münasebetiyle büyük bir heyecan duyduğunu belirten Atalar, yeni üniversitenin Erzurum 'a hem yetişmiş insan gücü hazırlama noktasında, hem de ekonomik katma değer yaratma noktasında büyük katkıları olmasını beklediğini ekledi.Atalar, “Yeni kurulmuş olan Teknik Üniversitemizin sayın rektörü ve yöneticilerinin sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile olan iletişim bilgi alışverişini çok önemsiyoruz.Ülkemizde iş dünyası- sanayi – üniversite arasındaki diyalog ve işbirliği eksikliğinin çok büyük kayıp olduğu maalesef bir gerçektir. Erzurum Teknik Üniversitesinin bu konulara başlangıçta el atması çok yerinde ve yararlı girişim olacaktır. İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak sanayici, akademisyen, mühendis, mimar ve işadamı üyelerimiz ve potansiyelimizle her türlü destek, katkı ve işbirliğine açık olduğumuzu önemle belirtir, Teknik Üniversitemizin ülkemiz, Erzurum 'umuz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

PROF. DR. YAYLALI, HEDEFİMİZ (YÜTAM) YÜKSEK TEKNOLOJİLER ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi ATALAR 'dan sonra söz alan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI ise Erzurum Teknik Üniversitesi 'nin kuruluş çalışmaları ve hedefleri hakkında katılımcılara bir sinevizyon gösterisi sundu. Üniversitenin en önemli hedeflerinden birisinin şu an Türkiye 'de iki tane bulunan Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezlerinden birisini de Erzurum 'da açmak olduğunu vurgulayan YAYLALI, söz konusu projenin yaklaşık maliyetinin 135 milyon TL olduğunu belirtti.

VALİ ÖZTÜRK, ETÜ ERZURUM 'A YAPILAN YATIRIMLARI TAÇLANDIRDI

Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk ise konuşmasında Erzurum 'un tarihi misyonuna dikkat çekerek Erzurumluları birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet etti. Erzurum 'da son dönemlerde yapılan turizm yatırımlarının Erzurum Teknik Üniversitesi ile taçlandığını belirten Öztürk, Erzurum 'u turizm, sağlık ve eğitim üssü haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Bu hedeflere ulaşmak için sivil toplum kuruluşlarının da katkılarının çok büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Öztürk, Erzurum sivil toplum kuruluşlarının bu denli bir birlikteliklerini görmekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

CEYLAN, TÜRK ŞÖLENİNİ HEM SAHİPLENMELİ HEMDE KATILMALIYIZ


Toplantıya katılan Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ise bu sene Mayıs ayı içerisinde Erzurum 'da 3. sü düzenlenecek olan Türk Şöleni ile ilgili katılımcılara bilgiler vererek bütün Erzurumluları Türk Şöleni 'ni sahiplenmeye ve katılmaya davet etti.Toplantının sunumunu gerçekleştiren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Kotan ise konuşmasında Vakfın en önemli misyonlarından birisinin İstanbul 'da okuyan Erzurumlu öğrencilere burs vermek olduğunu hatırlatarak, İstanbul 'daki devlet üniversitelerinde yaklaşık 2500 Erzurumlu öğrencinin bulunduğunu belirtti. İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak bu öğrencilerden ancak 200 tanesine burs verebildiklerini belirten KOTAN, kısa vadede hedeflerinin 500 öğrenciye burs vermek olduğunu belirterek bütün Erzurumluları Erzurum 'un entelektüel sermayesine ve geleceğine yatırım yapmaya ve burslar konusunda daha büyük hassasiyet göstermeye davet etti.Ünlü ressam Fehim İbrahimhakkıoğlu 'nun birbirinden enfes çakıl taşı tabloları ile bezenen toplantı salonunda ayrıca geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ve ilk baskısı kısa sürede tükenen YANIKDERE – ERZURUM isimli roman, yazarı Mehmet DAĞISTANLI tarafından katılımcılara imzalandı.Nurullah Şimşek yönetimindeki İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Bar Ekibi ise yaptığı muhteşem gösteriyle konuklara unutulmaz bir görsel şölen yaşattı.

CİNİSLİ İLGİ ODAĞI OLDU


Kurtlar Vadisi dizisinde Mete Bey rolünde oynayan tecrübeli sanatçı Erzurum 'lu Recep Cinisli 'ye hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi.Aslen Erzurum Dumlulu olan Cinisli, TGRT prodüksiyon çalışmalarını yürütürken şu sıralar reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisi ile yıldızı yeniden parladığı belirtiliyor.Toplantının sonunda Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı tarafından İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar'a günün hatırasına bir plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA