Erzurum'da 375 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle 375 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı.

Erzurum'da 375 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 7, Ağrı'da eksi 5, Iğdır ve Ardahan'da eksi 2, Erzurum'da eksi 1, Bayburt'ta 1, Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklığının Ağrı'da eksi 4, Kars ve Ardahan'da eksi 1, Bayburt'ta 2, Erzurum ve Erzincan'da 3, Iğdır'da 9 derece olacağı tahmin ediliyor. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 305, Ağrı'da 40, Ardahan'da 19, Iğdır'da 8, Kars'ta 3 olmak üzere toplam 375 köyle ulaşım sağlanamıyor. İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Karayazı-Göksu karayolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ulaşımın sağlanamadığı köylerde hasta naklinde sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da, son 24 saatte, yolu kapalı olan köylerden 8 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da kapanan 375 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Öte yandan, kar ve tipi yüksek kesimlerde etkili olurken, Erzurum şehir merkezinde Şubat ayının en sıcak günü yaşanıyor. Şubat ayında ilk kez hava sıcaklığı eksi derecelerden sıfırın üzerine çıktı. Gündüz havanın ısınmasıyla birlikte vatandaşlar bacalarını kardan küreme işine koyuldu.
Kaynak: İHA