Erzurum Belediyesi, Tebriz'de Kültür ve Tanıtım Mağazaları Açtı

İran'ın Tebriz şehrinde Doğu Azerbaycan Valiliği ve Tebriz Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Erzurum kültür ve tanıtım mağazası açıldı.

Kültür ve tanıtım mağazalarının anahtarları düzenlenen sade törenle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu'na teslim edildi.


Tebriz ve Erzurum Büyükşehir Belediyeleri arasında imzalanan, 'Kardeş şehir' protokolü kapsamında Tebriz'deki bir alış veriş merkezinde iki mağaza Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Söz konulu mağazalarda Erzurum'un kültürel değerleri tanıtılacak. Erzurum'la ilgili otantik ürünler teşhir edilip, satılacak. Ayrıca kış sporları ile ilgili stantlar açıldı. Tebriz Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü Ali Rıza Bağban, mağazaların anahtarını, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu'na düzenlenen törenle teslim etti. Protokol kapsamında geçen yıl aralık ayında da Erzurum'un Tebrizkapı Çarşısı'nda iki adet iş yeri de Tebriz Büyükşehir Belediyesi'ne aynı amaçla tahsis edilmişti.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum ve Tebriz arasındaki kardeşlik köprüsünün söz konusu mağazaların açılmasıyla anlam kazandığını ifade etti. Açılan iş yerlerinin Erzurum ve Tebriz arasındaki irtibat noktası olacağına işaret eden Tavlaşoğlu, 'Erzurum 'a ve Türkiye 'ye gelecek olan kardeşlerimiz bütün bağlantılarını buradaki iş yerlerimizden sağlayabilecek. Erzurum kültürünü yansıtan eserler teşhir edilip satılacak. Aynı zamanda Erzurum 'la bağlantı noktası burası olacak.” diye konuştu.


Erzurum ve Tebriz isimlerinin; tarihin eski çağlarından bu yana birlikte yan yana anıldığına dikkat çeken Tavlaşoğlu, şöyle konuştu: “Siz burada neye ağlayıp üzülüyorsanız, hangi türküyü, hangi ilahi dinliyorsanız Erzurum 'da aynı duyguyu yaşayıp, aynı türküyü, ilahi söylüyor. Aynı coğrafyanın zorluklarını ve güzelliklerini yaşayan iki dost, kardeş olarak sizleri Erzurum 'a bekliyoruz. Önümüzdeki Nevruz tatilinde sizleri Erzurum 'da kış sporları merkezinde kayak yaparken görmek bizleri mutlu edecektir.”