Erdemoğlu Ailesinden Eğitime Büyük Destek

Gaziantep ve Adıyaman'da bugüne kadar 7 okul yaptıran Erdemoğlu ailesi, Gaziantep'te 24 derslikli Kız Meslek Lisesi yaptırarak eğitime katkısını sürdürüyor.

Erdemoğlu Ailesinden Eğitime Büyük Destek
Valilik'te düzenlenen protokol imza törenine Vali Erdal Ata, Erdemoğlu ailesinden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu ve Ali Erdemoğlu ile anne Servi Erdemoğlu, Gülüsüm ve Mustafa Erman ile Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.Gaziantep Valisi Erdal Ata, 'Merinos şirketi ile yaptığımız görüşmelerde, ilimizde kız meslek lisesi yaptırma kararı verdiler. Anneleri Servi Erdemoğlu adına yaptıracaklar. Bu okulun kız meslek lisesi olması da bizim adımıza sevindirici bir gelişme. Bugün kızlarımızı ne kadar iyi eğitebilirsek, yarınlara daha güvenli bakabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü çocuklarımızı yetiştiren, kısacası bizleri yetiştiren annelerimiz. Annelerimiz ne kadar eğitimli, kültür düzeyi yüksek olursa, yetişecek çocukların da eğitim düzeyi o kadar yüksek olacaktır. Meslek hayatım boyunca okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin yüzde 90'ının kız öğrencilerden oluştuğunu gördüm. Dolayısıyla kız çocuklarının eğitimine önem verdiğimiz zaman toplum olarak kazançlı olacağız 'dedi.

Eğitimin öncelik verilmesi gereken en önemli konulardan olduğunu kaydeden Vali Ata, 'Eğer yarınlara güvenle bakmak istiyorsak, çocuklarımızı çok daha iyi yetiştirmemiz lazım. Çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek yolu da eğitimden geçiyor. Erdemoğlu ailesi de hem ilimizde hem de ülkemizin çeşitli yörelerinde birçok okul yaptırmışlardır. İlimizde de güzel bir kız meslek lisesi yaptıracaklar. İnanıyorum ki yapacakları yatırımlar bununla da sınırlı kalmayacak. Gerek ilimizde gerekse de başka illerde gerekli yatırımlar yapacaklardır. Erdemoığlu ailesine teşekkür ediyorum. Bu davranışın diğer maddi durumu iyi olan insanlara da örnek olmasını istiyorum 'diye konuştu.Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu da, şunları söyledi: 'Ülkemizin en büyük sorunlarından biri eğitim. Müreffeh ülkeler seviyesine çıkmamız için eğitim çıtamızın yükselmesi gerekiyor. Üretimin sağlıklı yapılabilmesi ve ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan terör olaylarının da bertaraf edilmesi için eğitim önemlidir. Biz bu felsefe ile Türkiye'nin farklı illerinde yatırımlar yaptık. Halihazırda Gaziantep'te 3 tane ilköğretim okulu, 1 tane Anadolu Lisesi eğitime devam ediyor. Van'da bir lise yapıyoruz. Besni'de sağlık ocağı, cami ve öğrenci yurdu gibi yatırımlarımız devam ediyor. Bizim felsefemiz; bu ülkede kazanılan varlığı bu ülkenin kazanmasına yatırıyoruz. Yaşadığımız sürece bu ülke için yatırımlarımız devam edecek. Her konuda devam edecek. Paylaşımdan yanayız. Ülkelerin kalkınması için her şeyi devletten beklemek doğru değil, şahıslar da elini taşın altına koymalıdır. 'Konuşmaların ardından Güvenevler Mahallesi'nde 14 bin 126 metrekarelik arsa üzerine yapılacak ve inşaatın başlamasının ardından 12 ay içerisinde tamamlanacak 24 derslikli Servi Erdemoğlu Kız Meslek Lisesi'nin protokolü imzalandı.
Kaynak: İHA