Eğitim-Bir-Sen: Postmodern Darbeciler De Yargılanmalı

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, 28 Şubat sürecinin postmodern bir darbe olduğunu itiraf eden generallerin olduğunu belirterek, postmodern darbecilerin de yargılanması gerektiğini söyledi.

Türkiye 'de neredeyse her 10 yılda bir darbeye maruz kalındığını ifade eden Sert, “Çok partili demokratik hayata geçişten bu yana 1960, 1971, 1980, 1997 ve 2007 'de, makus talihimizmiş gibi bu gerçekle yüz yüze kaldık. Bir öncekinin hesabını dahi sormaya fırsat bulamadan yenisini yaşamanın şaşkınlığıyla rafa kaldırılmış demokrasi ve sindirilmiş millet iradesi dramını, değiştirilmez bir senaryoymuş gibi oynamak zorunda bırakıldık. Darbe heveslisi ve millî irade düşmanı Ergenekon terör örgütü mensuplarının, millet adına karar veren yargı organlarında hesap vermeye devam ettiği ve 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde darbe riskinin ve darbeci zihniyetin bir daha palazlanamayacak şekilde tarihin çöp sepetine atılmasını sağlayacak topyekûn kararlılığı ifade etmek adına en anlamlı gündür.” dedi.

28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı ve sonunda açıklanan bildirinin siyasi tarihe “postmodern darbe” olarak geçtiğini hatırlatan Sert, “28 Şubat süreci, sadece ülkenin ve milletin kaynaklarını talan eden bir sistemin kurulmasına zemin hazırlamamış, beraberinde millî iradeyi yok sayan, milletle hesaplaşmayı makul gören derin devlet yapılanmasına da çanak tutmuştur. Temel hak ve özgürlükler, demokrasi kültürü konusundaki kazanımların bütününde sadece içeride değil, uluslararası düzeyde de demokrasimizin olgunlaşmadığını ifşa eder mahiyette geriye gidişler yaşanmıştır.” şeklinde konuştu.

Geçmişteki 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül askerî darbelerinin faillerinden ve destekçilerinden hesap sorulamadığı için 28 Şubat 'ın yaşadığını söyleyen Ahmet Sert, “Siyasi tarihimizde birçok örneği olduğu üzere darbeciler yargılanmadığı ve hesap sorulamadığı sürece yeni darbelere kapı aralanacaktır. 28 Şubat postmodern darbesi ve hesabı sorulmayan diğer darbeler nedeniyle elinde bazı yetkiler bulunan kişiler, halk iradesine dayalı bir düzenin sancılarını çeken ülkemizi kaos ortamına sürüklemek ve bu suretle kendi oligarşik düzenini kurmak maksadıyla Balyoz, Kafes, Eldiven, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve daha bilmediğimiz nice darbe ve eylem planını hazırlamak ve uygulamaya çalışmak cesaretini kendilerinde bulmuştur.” dedi.


28 Şubat 'ı yapanların bizzat kendilerinin bunu “postmodern darbe” olarak ifade ettiğini belirten Sert, şunları kaydetti: “Bu karanlık sürecin failleri de yargılanmalıdır. '27 Nisan e-muhtırasını ben yazdım. ' diyerek hava atmaktan geri durmayıp elini kolunu sallayarak millet içine çıkan cuntacılar da millet adına görev yapan yargıya hesap vermelidir. 28 Şubat ve 27 Nisan 'ın karanlık güçlerinin ortalıkta dolaşması, demokrasimiz açısından büyük bir ayıptır. 'İrtica iktidarda ' diyerek postmodern darbe yapanlardan, yolsuzluğu, yoksulluğu, çeteleri, krizleri iktidara taşıyanlardan hesap sorma vakti gelmiştir. '28 Şubat postmodern bir darbedir' diye itirafta bulunan generaller, YÖK 'ü zulmün merkezine çevirenler, üniversitelerde ikna odaları kurarak genç kızlarımızın eğitim hakkını engelleyenler, dönemin puslu havasında bankaların içini boşaltanlar, binlerce kamu görevlisini meslekten ihraç edenler, sürgüne gönderenler, yargısız infazlar yapanlar ve faili meçhul cinayet işlemek için çete kuranların hepsi yargılanmalı, yaptıklarının bedeli hukuk çerçevesinde ödetilmelidir.”